Bloomberg: Biztos, hogy jön a mobilfizetési rendszer

Skarp 2014.09.01. 18:59 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 499

A patinás gazdasági szaklap rendesen rákapcsolt Apple-fronton, most azt hozták le, hogy Cupertino az iPhone 6-tal együtt elindítja a már pletykált mobilfizetési rendszerét. Ennek segítségével biztonságosan és könynedén fizethetnek telefonjaikkal a felhasználók. Az állítólag első kézből származó infó még tegnap került ki.

A forrás szerint a szeptember 9-én bejelentendő rendszer alapját egy a Visával, a MasterCarddal és az American Expresszel kötött megállapodási és együttműködési szerződés adja és a fizetési metódus során a telefon várhatóan a Touch ID-vel autentikálná a felhasználót. Az új iPhone direkt erre a célra dedikált NFC chippel is rendelkezne. Mivel a tárgyalások még folyamatban vannak, a forrás anonimitást kért a Bloomberg szerkesztőségétől.  Az illetékeseket is kérdezték: Trudy Muller az Apple szóvívője nem kívánt nyilatkozni, ahogy a Mastercardé, Jim Issokson sem. A Visa és az AMEX részéről eddig még nem kommentálták az ügyet.

Érdekes egyébként, hogy az Apple tőle szokatlanul viszonylag sokára és lassan tör be ebbe a szegmensbe, ami minden bizonnyal tovább erősíti az amúgy is páratlanul kohezív ökoszisztémát. Bár a globálisan 800 millióra rúgó iTunes fiókok is jelentős bevételt generálnak, ez nagyságrendekkel több profitot jelenthetne. Egy elemzőcég szerint az Apple átlagos felhasználónként akár évi 300 dollár bevételt is bezsebelhet a reklámbevételekből és egyéb járulékos költségekből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!