Mactörtént: Csak éjjel bűzölöghetett Steve az Atarinál

Skarp 2014.08.25. 15:08 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 620

A BusinessInsider most hozta le hírként azt, amit a Jobs c. filmet megnéző emberek már tudnak egy ott elejtett félmondatból. De ne szaladjunk ennyire előre. Mindannyian úgy ismerjük Jobsot, mint a zsenit, aki az Appleből technológiai óriást és megkerülhetetlen tényezőt faragott. De ahogy tudjuk, senki sem születik vezérigazgatónak és akármennyire is szabad szellem volt, pályája kezdetén valamiből finanszíroznia kellett a szabad szellemeskedését.

Miután végleg otthagyta a Reed Colleget, Jobs az Atarihoz került mint technikus. Az Atari társalapítója, Nolan Bushnell egy Reddit AMA session (netes újszülötteknek: Ask Me Anything, azaz kérdezz bármit) során egy reddit felhasználótól kapott egy Jobs személyi higiéniáját firtató kérdést. Ez így hangzott: “Steve Jobs tényleg annyira büdös volt, hogy az éjszakai műszakba kellett száműzni?” Jobs korai időszakában hírhedten szagos volt, ami nem is annyira a mosdás hiányának, mint inkább sajátos étrendjének és a kizárólagosan természetes szerek használatának volt betudható.

Bushnell így válaszolt: “Igen. Tudtam, hogy Jobs és Woz nagyon közeli barátok voltak és azt is, hogy utóbbi a HP-nál dolgozott nappali műszakban. Ha Jobsot éjszakai műszakba raktam, egy Steve áráért kettőt kaptam – kiváló üzleti lehetőség.” Bushnell egyébként lehetett volna társalapító az Appleben is, de végül máshogy döntött. Egy júzer azt kérdezte, hogy megbánta-e, hogy nem szállt be, hogy a cég egyharmada az ő tulajdonába kerüljön. “50 ezer dollár az Apple harmadáért – mit gondolsz? Nyilván megbántam. :(” – válaszolta a legendás játékcég alapítója. Részesedése ma elképzelhetetlen összegeket, dollármilliárdokat érne.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!