A kínai kormány szerint biztonsági fenyegetést jelent az iPhone

Skarp 2014.07.11. 15:16 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 558

A kínai kormány kezében levő állami televízió szerint az iPhone szoftverének bizonyos elemei, főként a felhasználó pozícióját követő rész komoly biztonsági aggályokra ad okot. A Kínai Központi Televízió szerint az adatgyűjtést végző funkció akár államtitkok kiszivárgását is okozhatja. A műsorban nyilatkozó Ma Ding egyébként a Kínai Közbiztonsági Egyetem Online Biztonsági Intézetének igazgatója. A Bloomberg mindkét Kínában állomásozó Apple-szóvivőt megkereste, ám sem Tiffany Yang, sem Kitty Potter nem reagált lapzártáig.

Nem ők az első amerikai nagyvállalat, amit a kínai kormány kipécézett magának, a Google, a Microsoft és a Facebook is megkapta már a magáét, áldozatul esve a Sanghaj és Washington közötti cyberkémkedős oda-vissza gyanúsítgatásnak. Az alapból is igen magasra hágó feszültségeket tovább növelte, hogy az amerikaiak nemrégiben öt kínai katonatisztet vádoltak meg azzal, hogy amerikai vállalat számítógépeibe törtek be és hát a Snowden-botrány is eléggé megtépázta a felek közötti – amúgy sem rózsás – viszonyt.

A múlt hónapban a People’s Daily mikroblogján megjelent kommentár azzal vádolta meg a négy nagyvállalatot, hogy egy titkos amerikai program keretein belül működik együtt Kína megfigyelés alá vonása érdekében. Az állami tévében arról is beszámoltak egyébként, hogy az egyik tartományi kormányzatot Sanghaj tiltotta le arról, hogy Windows 8-at futtató gépeket vegyen, mivel az kínai szakértők szerint a beszerzés potenciális veszélyt jelentett volna Kína információbiztonságára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. iFan - 2014.07.11. 15:25

    Jó… akkor vonja vissza ez a négy vállalat, minden termékét Kínában, majd meglátjuk ki jár rosszabbul.

  2. Ibrick - 2014.07.11. 19:52

    Akkor bizony az a négy vállalat jár rosszabbul :))

  3. MacKo - 2014.07.13. 02:49

    Ja, idiot :D

Szólj hozzá Te is!