Tovább erősödött Amerikában az iPhone részesedése

HusztiD 2014.07.07. 12:49 Apple, iPhone 0 db 292

A comScore jóvoltából nemrég elkészült a legújabb felmérés, melyből kiderült, hogy milyenek az amerikai megoszlások. Ahogyan a címből már kiderült, tovább nőtt az almás telefonoknak a részesedése, amelynek köszönhetően még mindig ők vezetik a piacot az Amerikai Egyesült Államokban. Na de nézzük meg mit mondanak a számok, hogy mennyire sikerült az Apple-nek meghódítania a saját szülőhazájának a piacát.

Az első képen a gyártók részesedései láthatóak, melyeket 2014 februárjában és májusában hasonlítottak össze. Jól látható, hogy mindkét vizsgált időszakban az Apple dominált, ugyanakkor az eltelt 3 hónapban sikerült plusz 0.6%-os részesedésre szert tennie, így 41.9%-on állt a megoszlásuk. Második helyen a Samsung található, akiknek úgyszint sikerült 0.8%-kal növekedniük, így 27.8%-os részesedést könyvelhetnek el. Az LG-nél egy kis csökkenés látható, ám a piac 6.5%-a még így is az övék, miközben a Motorola stagnál a saját kis 6.3%-os megoszlásán. A HTC is egy kisebb fajta visszaesést tudhat a magáénak az amerikai piacon, de még ígyis 5.1%-on álltak májusban.

A második diagramon az Apple telefonjainak a növekedése látható. 2010 áprilisában, amikor még csak az iPhone 3Gs volt a piacon, akkor valamivel több, mint a piac negyedét sikerült meghódítaniuk. Ezek után szépen megnőtt az iPhone telefonok után az érdeklődés, így most 2014 április végére már 41.9%-ra sikerült feltornásznia magát a kaliforniai vállalatnak.

A harmadik ábrán pedig az okostelefonok rendszereinek a megoszlásai láthatóak februárra és májusra lebontva. Az Android továbbra is maradt az 52.1%-os megoszlásán, míg az iOS tábor 41.3%-ról 41.9%-ra gyarapodott a vizsgált 3 hónapban. A Microsoft rendszere is stagnál, hiszen megmaradt a 3.4%-os részesedése, míg a BlackBerry 2.3%-ra, a Symbian pedig 0.1%-ra csökkent.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!