A professzionális felhasználókra is odafigyelnek a Photos fejlesztésénél

HusztiD 2014.07.04. 16:59 Apple, OS X, Programok 0 db 252

Valamivel több, mint egy hónapja került megrendezésre a 2014-es WWDC konferencia, amelynek keretein belül érdekes újdonságokat mutattak be, illetve új információkat tudhattunk meg. Az egyik ilyen eset az Aperture alkalmazást használók körében jelentkezett, ugyanis kiderült, hogy az Apple hamarosan beszünteti annak a frissítését, helyette pedig egy új, Photos névre keresztelt program veszi át a szerepet.

Nagy volt ezek miatt a felhajtás, így az ArsTechnica-nak lehetősége volt kicsit kifaggatni az Apple-t a dologról. Mint az kiderült, nem hagyják cserben a korábbi programokhoz szokott felhasználókat sem, annak ellenére, hogy azoknak hamarosan megszűnik a támogatottsága. Ha eddig az iPhoto vagy az Aperture programokat használtuk volna, akkor könnyedén átimportálhatjuk majd a Photos alkalmazásba a könyvtárainkat, így minden képünk, videónk megmarad. Akit inkább a képszerkesztés érdekel jobban, annak is egy jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a Photosban alkalmunk lesz a képkeresésre, szerkesztésre, különféle szűrők, rétegek hozzáadására, illetve harmadik féltől származó támogatottságot is kap az új szoftver. Ezen felül pedig további alap dolgokat is beállíthatunk általa, akár csak majd az iOS 8-ban is, amelyeket minden hozzá hasonló program tud (fényviszonyok, kontraszt, fekete-fehér egyensúly, stb.).

Az OS X 10.10 Yosemite idén ősszel várható, melyet majd ingyenesen letölthetünk a Mac App Store-ból. Sajnos a Photos alkalmazásra még várni kell, ugyanis a jelenlegi hírek szerint valamikor 2015-ben adja ki az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!