Okosotthont mutathatnak be a jövő heti WWDC-n

HusztiD 2014.05.27. 11:00 Apple, Egyéb, iPhone 12 hozzászólás 637

Tegnap este összeszedtük, hogy mit várhatunk az idei Worldwide Developers Conference-től, azonban most újabb információk láttak napvilágot, melyet a Financial Times közölt le nemrég. Ha hihetünk a legfrissebb híreknek, akkor a jövőheti eseményen az Apple egy teljesen új dolgot mutathat be, amelyre eddig nem sokan számítottunk, hiszen az eddiginél jobban beköltözhetnek a lakásunkba.

Egy olyan új szoftverplatform bevezetését tervezi az Apple, melynek segítségével a telefonunk által úgymond szabályozhatjuk a házunk bizonyos részeit. Például ha este hazaérkezünk, akkor az iPhone jelet küldene, ezáltal kikapcsolna a riasztó, vagy az adott helységben felkapcsolódnának a lámpák, illetve a termosztátot egy ideális hőfokra állítaná be. Hasonló kezdeményezések voltak, ugyanis a Philips Hue WiFi égői is iOS vezérléssel működnek, azonban ezek egyelőre iszonyatosan drágák, illetve ennek köszönhetően nem elterjedtek. Az Apple-nek már van egy úgynevezett MFi (Made for iPhone) programja, melyet azok a gyártók kapnak meg, akiket az adott termékeikkel megfelelnek az elvárásoknak. Az értesülések szerint az új terv hasonló lesz az MFi-hez, azonban hogy pontosan mit takar ez, azt egyelőre nem tudjuk, nyilvánvalóan egy hét múlva már sokkal okosabbak leszünk a témát illetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

12 hozzászólás

  1. Boxoló - 2014.05.27. 12:07

    Jò lenne ha készítenének több dolgot és reális aron, mert ezek haszálhatò dolgok,hasznosak is lehetnek. Nem beszélve arrol hogy több háztartásba eljutnaaz ios,erősödhetne készülék eladások, kedveltebb lehetne a támogatások, opciòk miatt,
    Fingerprint scannerel nyitni – zárni ajtót, kaput, stb

  2. The Count - 2014.05.27. 12:28

    Nálunk már minden okos, csak mi vagyunk hűlyék hogy egy vagyont fizetünk érte.
    Nem mellesleg ezzel foglalkozom 5 éve, és kizárólag saját fejlesztésű ios alkalmazàsokkal. Micsoda ötlet, és megint úgy adják el mintha ők találták volna fel a spanyolviaszt.

  3. The Count - 2014.05.27. 12:41

    Minden telefonon és ehhez nem kell ios van egy univerzális kimenet, amit úgy hívnak mint füles kimenet. Na kérem kb 10 ezer pénzért gyártok egy saját tervezésű dobozt, ami különböző frekikre kb 30 relét kapcsol. Ehhez egy alkalmazás azt kész. Ezt a megoldàst 10 éve használjuk, és hibamentesen megy. Ja és akárhonnan tudom kapcsolgatni…Most az Apple gondolom be fog mutatni egy alkalmazást 20 dolcsiért és hozzá egy iControllert 300 ezerért. Mekkora ötlet, és ezt el fogja tudni adni, ez a szomorú…

  4. Ibrick - 2014.05.27. 12:51

    The Count mutasd be a munkáidat.
    Mi a webcímed?
    Had lássuk ha ilyen okos vagy mire vagy képes.
    Gondolom egy jól átgondolt portfóliód van. Profi prezentációval.
    Na mutasd!

  5. HorvY - 2014.05.27. 13:58

    Szererném én látni mert jó magyar lévén csak fikázni tudsz, mutasd meg a munkáid…

  6. The Count - 2014.05.27. 23:38

    Először is, az elmúlt 5 év alatt kb. 640 házat csináltam meg. Ebből 40 százalék Németországban.
    Nekem nincs weblapom ebben a témában, és nem is lesz, mivel a jelenlegi munkákat sem győzzük. Mint mérnök, az elmút 20 év alatt nem mentem munka után, ugyanis mindíg engem kerestek vele.
    Nem vagyok Applebuzi, ès nem is leszek, mindíg azt használtam, ami műszakilag a célnak megfelelt. Ennek ellenére csak Apple cuccaim vannak, de azt tudom, hogy mi a jó azok közűl, és mi a szar. A szart nem használom és kész. Pl ott a wifi. Az almában igen szar, sok nagyságrenddel jobb cuccok vannak a piacon. Nagyon sajnálom az olyanokat, akik minden értelmes józan paraszti észt nélkülözve bedőlnek a marketing dumának.
    Nem propagálom a lényeges dolgokat, mivel mikor ezt megtettem a sok paraszt ellopta az ötleteim. Tehát nem fogok kiadni semmilyen anyagot, mert feleslegesnek tartom. Az én célközönségem házaiba nem igazán jut be a köznép, és ők nem is fognak az interneten hirdetéseket bogarászni. ( és ezt értse mindenki úgy ahogy akarja ). Másodszor, nem hiszem, hogy bárki megengedhetné magának, hogy számonkérjen, fôleg már azért sem, mivel szerintem az apátok lehetnék.
    Harmadszor, nem tiltom meg hogy kidobáljátok a pénzeteket marhaságokra, én csak a józan véleményem közöltem, hogy ezerszer kevesebből is ki lehet hozni dolgokat, mint amennyiért a multik adják.
    Szerintetek kinek a pénzéből épül a mostani székházuk ???
    Az enyémbôl biztos nem…

  7. Lego - 2014.05.28. 05:16

    Ha Apple cuccaid vannak akkor a Te pénzed is benne van! Ha Apple fejlesztö vagy akkor amit megvettek licenc az az Ö termékük. Kifizettek, vagy eladás után kapsz jutalékot. A háztartási gépek eszközök telekommunikációja még a jövö zenéje az eszközök alkalmatlansága miatt. Az Apple ellenben ráhatással lehet a Sonyra az Electro Luxra, hogy részére kommunikatív Tv-t, hütöszekrényt, microt vagy mosogépet dobjon a piacra. A sor végtelen!

  8. Lego - 2014.05.28. 05:23

    1993 ban egy ilyen ötletet elmondtam egy barátomnak, mai napig jól kaszál a cégével a termékböl amit természetesen Ök fejlesztettek. Ha gondolod, hogy megköszönte- tévedsz! Tehát valóban ne adj ki ötletet, konkrét megoldást meg végképp csak jó pénzért felét elöre fizetve !

  9. Ibrick - 2014.05.28. 10:05

    Gondoltam, hogy csak a szája jár a kis öregnek.
    Ő még a szocreál ideológiát szívta magába.

  10. Ibrick - 2014.05.28. 10:06

    Különben, ha iOS appokat fejlesztel miért titok az Teeee

  11. The Count - 2014.05.29. 06:00

    Lego: ott a pont!
    IBrick: 1. Nem vagyok öreg, és főleg nem szoc. 2. Egy ilyen forumon nem osztok meg infót, de ezt leírta Lego is. 3. A haverjaiddal beszélj ebben a stílusban Teeeee

  12. The Count - 2014.05.29. 06:14

    iBrick: a másik dolog, hogy miért osztaná meg bárki is a saját fejlesztésü appját. Te azt hiszed neked minden ingyen jár ?
    Sem az ötletet, sem az appot nem fogom ingyen osztogatni. Az egészhez még tartozik egy célhardver is, de gondolom ez nem jutott már el… Gondolom akkor te az összes szoftvert lopod ugye… Vagy esetleg megvan az IOS forrása ?
    Én befejeztem ezt a vitát mert nincs vitapartner… Ja és nem fejlesztel hanem fejlesztesz.

Szólj hozzá Te is!