Ezekre költhetné el az Apple a pénzét

HusztiD 2014.04.19. 10:00 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 949

Egy korábbi cikkünkből már kiderült, hogy percenként 325 ezer dollárra tesz szert az Apple, amiből 70 ezer számít tiszta profitnak. Na de mégis mit lehetne kezdeni ennyi pénzzel? Cégeket vásárolhatnának fel, új termékek kísérletezésére költhetik a temérdek pénzt vagy akár egy telefonszolgáltatót is csinálhatna az Apple. Na de nézzük meg részletesebben, hogy mit kezdhetnének a kaliforniaiak a 159 milliárd dollárjukkal.

Kezdetnek összeállhatnának a Disneyvel. Még anno Jobs 1986-ban szerzett részesedést a Pixar-ból, ami olyan sikeres animációs filmeket dobott piacra, mint a Toy Story, Verdák vagy a Fel! és társai. A cég még 2006-ban olvadt össze a Disney-vel, melyből, ha részesedést szerezne az Apple, akkor nagyon jól járnának, hiszen egy hatalmas adatbázis állna rendelkezésükre, ezen felül pedig 33%-os tulajdont élveznének a Hulu-ból. Az egyedüli hátulütője csupán az volna, hogy drágán egyesülne a két cég, továbbá nem biztos, hogy annyira jól járna vele az Apple, mint az elsőre hangzik.

A másik jó befektetés talán az lenne, ha egy telefonszolgáltatót vásárolnának fel.  2012-ben voltak pletykák, hogy az Apple megvásárolja a Srpintet, de erre nem került sor, ugyanis a Japán Softbank csapott le rá. Az elemzések szerint az Apple jól járna, ha megszerezné magának a T-Mobile-t, hiszen az több országban is megtalálható, ugyanakkor rengeteg előnyhöz jutna ezáltal, mivel saját csomagokban árulhatná a telefonját. Ami viszont kétes az előrejelzések szerint, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya nem nézné ezt jó szemmel.

A harmadik akit felvásárolhatnának az a Netflix. Ha ez megtörténne, akkor Cupertinóból rögtön Hollywood válhatna, ugyanis az Apple saját maga streamingelhetné a videókat. Ezzel a lépéssel egyébként hasonlóan nagy adatbázisra tehetnének szert, mint a Disneyvel. Ami viszont kontraként hathat ebben az ügyben az nem más, mint a csökkenő Netflix részvények.

A következő, akit szintén megvehetnének az a DirectTV. Az előzőekhez híven velük is jól járnának, ugyanis egész Amerika szerte törhetnének be velük a nappaliba. A kábeles szolgáltató által saját kezűleg továbbfejleszthetnék az Apple TV-t és senkinek sem lenne beleszólása az adásaikba. Ez nagyon jó lenne, hiszen a kaliforniaiak több millió ember háztatásába törhetnének be, ugyanakkor egy csata is elindulhatna köztük és a többi kábelszolgáltató között.

Az utolsó megoldás pedig az lehetne, ha az Apple hazavinné Amerikába az összes pénzét. Ha ezt megtenné, akkor azzal csak a saját kormányuk járna jól, ugyanis több adót kellene fizetniük, ugyanakkor ezáltal kevesebb pénze is maradna a cégnek, amiből szűkösebben fizethetnék az új fejlesztéseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Ibrick - 2014.04.19. 10:36

  Megvehetné a garmint akkor a Carplay-nak is lenne létjogosultsága.
  A jelenlegi térkép programja navigációhoz irtó kevés.

 2. Boki - 2014.04.19. 11:14

  Ha megvenne a tmobilt akkor 20e ft-tol kezdodne a legolcsobb elofizu :)

 3. Attila - 2014.04.19. 21:48

  Vagy megvehetné az arany aszokat es a pottyos turorudit :DDD

 4. baller - 2014.04.19. 22:00

  Magyar államadósságra nem gondolt senki? :D

Szólj hozzá Te is!