Tim Cook a világ legnagyszerűbb vezetői között

HusztiD 2014.03.21. 10:09 Apple, Tim Cook 2 hozzászólás 279

Tegnap esti órákban a Fortune kiadta a világ legnagyobb vezetői névvel ellátott listáját, melyben Tim Cook is helyet kapott. A vállalat által rangsorolt toplistában olyan híres emberek kaptak helyet, mint Ferenc pápa, Dalai láma vagy az U2 énekese, Bono. Az Apple vezérigazgatója a 33. lépcsőfokig jutott el, amivel megelőzte a YouTube vezérigazgatóját, Susan Wojcicki-t, viszont az Amazon fejesét, Jeff Bezos-t már nem. A Fortune szerint vitathatatlanul nehéz dolog folytatni azt, amit anno Steve Jobs elkezdett és folytatott évtizedeken át, de az utóbbi két és fél évben Tim remekül végezte munkáját, aminek köszönhetően olyan sikeres termékeket dobtak piacra, mint az iPhone 5, az új operációs rendszer vagy a Retinás MacBook gépek.

Lehet vitatkozni, hogy megérdemelte-e Cook a helyezését vagy sem, de a Fortune-nak egy valamiben igaza volt. Ez pedig nem más, mint a Steve Jobs utáni élet, amelynek minden bizonnyal nehéz megfelelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. Wolf Ádám - 2014.03.21. 10:31

  Ez így van! Megérdemli.

 2. q - 2014.03.21. 11:46

  heh.. az azért erős túlzás, hogy ugyanazt folytatja amit jobs elkezdett. oké, ő a führer, de neki a negyedéves jelentés van előtérben, nem az, hogy pattogzik a festék, lötyögnek a gombok, stb.
  persze hogy fényezik a tagot, jobs alatt nem volt akkora tere az applenek kínában mint most, ahol zabálják a népek az összes apple cuccot. a világ népességének több mint a hetede elég nagy piac ahhoz, hogy jobban mutassanak a számok mint 2011 előtt.
  ráadásul az 5c-manőver sem sült el úgy, ahogy kellett volna. még mindig úgy gondolom, jobs nem lépte volna meg. (főleg nem búza színekben)
  félreértés ne essék, jobsot sem kell fényezni, volt jópár ketyója, de hozzá voltak elvei is, amiket nem adott fel a pénz miatt.
  kicsit úgy képzelem ezt a szakács timet, mint amikor dagobert bácsinak $ jelennek meg a szemében és fejest ugrik a pénzbe, közben ordít mint a kezéből villámló uralkodó h. hatalooom

Szólj hozzá Te is!