Korg Gadget – 15 szintetizátor és dobgép egy alkalmazásban

HusztiD 2014.02.24. 15:20 Programok, Teszt 1 db 1 550

Nem is olyan régen már bemutattuk nektek a Korg egyik legnépszerűbb alkalmazását az iPolysixet, amely egészen az 1980-as évekig repít vissza minket. Az előző hónap folyamán pedig megjelent az App Storeban a cég legújabb programja, a Korg Gadget, amelyben szinte minden híresebb fizikai eszközt megtalálhatunk egy fedél alatt, mi szem-szájnak ingere.

Ahogy a címből már kiderült, az alkalmazásba 15 egyedi Korg szintetizátort és dobgépet sikerült belezsúfolni a Kiev digitális szintetizátortól kezdve a Chicago tube bassig (a teljes listát egyébként itt találhatjátok meg). Minden egyes eszköznek megvan a maga sajátossága, amiket ezen felül még kedvünkre is szabhatunk a többféle effekt illetve funkció segítségével. A szintetizátorok és dobgépek használata pofonegyszerű, hisz mind egy tematikára épült, így nem veszünk el a felhasználói felületben, hisz eléggé barátira tervezték meg.

Az alkalmazás ezúttal combosabbra sikeredett a Korg eddigi programjaihoz képest, ugyanis 293 megabájt szükségeltetik hozzá. Ez természetesen a hanganyagok minőségén mutatkozik meg, hiszen egy laikus ember nem tudná megmondani, hogy ezt éppen az iPad-ről játszák-e vagy sem. Ahogyan fentebb már írtam, minden szintit és dobgépet a kedvünkre szabhatunk, majd ha ezekkel megvagyunk, akkor sorba rakhatjuk őket és jöhet a felvétel, ahová egyszerre akár több, mint 20 hangszert is berakhatunk. Hatalmas pirospont jár ezért a fejlesztőknek, hisz nagyon felhasználóbarát maga az alkalmazás kialakítása.

Ha esetlegesen zenei tapasztalatok hiányában szenvedünk, akkor sem kell elkeserednünk, ugyanis használhatjuk a beépített skála funkciót, hogy véletlenül se üssünk le rossz hangokat. Érdekesség, hogy magát az applikációt kizárólag vertikális módban használhatjuk, ami az elsőre szokatlan lehet, de pár perc használat után már teljesen szokható. Ezen felül az Korg Gadget támogatja az elődeihez híven a Facebook, Twitter, Dropbox és SoundCloud integrációt is egyaránt, hogy mihamarabb megoszthassuk az általunk elkészített remekművet a barátainkkal, vagy akár idegenekkel.

Egyetlen egy negatívumot tudok csak felhozni a Korg Gadgetnek. Ez pedig nem más, mint az ára. Ha ismerősök vagyunk a Korg háza táján, akkor tudhatjuk, hogy nem adják olcsón egyetlen egy terméküket sem, legyen szó fizikai eszközökről, vagy szoftveres programokról. Ha pedig azt nézzük, hogy ezért a pénzért egy prémiumkategóriás programot kapunk, amely akár még komolyabb zenei felvételek terén is megállja a helyét, akkor talán beláthatjuk, hogy megéri-e nekünk beruházni rá.

Aki szereti a cég termékeit, illetve szeretne egy olyan applikációt a magáénak tudni, amivel garantáltan nem lesz gondja, annak feltétlen ajánlott a beszerzése. Ha pedig egyelőre drágának találnánk a Korg Gadget-et, akkor érdemes lesz várni vele, ugyanis a fejlesztő szokott néhai leárazásokat tartani az alkalmazásaira.

KORG Gadget 3 (AppStore Link) KORG Gadget 3
Fejlesztő: KORG INC.

Besorolás: 4+4.57692

Ár: HUF17,990.00 Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Norberto - 2014.02.24. 19:53

    Kutya jó

Szólj hozzá Te is!