Az Apple bővíti oktatási tartalmainak világszintű hozzáférését

iMann 2014.01.29. 17:27 Apple, iTunes 0 db 443

Az Apple bejelentette, hogy az iBooks tankönyvek és az iTunes U Course Manager új piacokra lépnek be Ázsiában, Latin-Amerikában, Európában és más területeken világszerte. Az iBooks tankönyvek dinamikus, aktuális és interaktív tartalmú Multi-Touch tankönyveket kínálnak a tanároknak és diákoknak 51 országban, mostantól többek között Brazíliában, Olaszországban és Japánban is. Az iTunes U Course Manager – amely 70 országban érhető el, mostantól Oroszországban, Thaiföldön és Malajziában is – lehetővé teszi az oktatóknak, hogy tananyagokat hozzanak létre és terjesszenek saját osztályaik számára, valamint megosszák azokat a nagyközönséggel az iTunes U alkalmazás segítségével.

“Az iPad készülékeken elérhető lenyűgöző tartalmak és eszközök új lehetőségeket kínálnak a tanároknak, hogy az eddigieknél sokkal jobban személyre tudják szabni az oktatást” – mondta Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “Alig várjuk, hogy láthassuk, hogyan készítenek a tanárok a világ egyre több országában új tanterveket az interaktív tankönyvekkel, alkalmazásokkal és a gazdag digitális tartalmakkal.”

Az iBooks-tankönyvek bámulatos, teljes képernyős tananyagot nyújtanak az iPad felhasználóknak, interaktív animációkkal, forgatható 3D diagramokkal, átlapozható fotógalériákkal és koppintással lejátszható videókkal. Az iBooks tankönyvek nem terhelik a hátizsákot, naprakész információkkal frissíthetők, és soha nem kell őket visszavinni a könyvtárba. A független kiadók, tanárok és vezető oktatási szolgáltatóvállalatok által létrehozott közel 25 000 tankönyvvel – amelyek között megtalálhatóak Cambridge University Press, az Oxford University Press és a Hodder Education új oktatási tartalmai – az iBooks-tankönyvek mostantól lefedik az Egyesült Államok középiskolai központi tantervének, valamint az Egyesült Királyság General Certificate of Secondary Education (GCSE) központi tantervének 100 százalékát.

“Az Oxford University Press kiadó az iBooks Author segítségével készíti a Headway sorozatot, az Oxford valaha volt legnépszerűbb angol nyelvoktatási sorozatát, és lebilincselő iBooks-tankönyveket tesz elérhetővé iPad készülékeken” – nyilatkozta Peter Marshall, az Oxford University Press angol nyelvtanítással foglalkozó részlegének ügyvezetője. “A 13 új iBooks-tankönyv kiadásával – amelyek közé tartozik a Headway Pre-Intermediate, a sorozat legjobban fogyó
szintje – gazdagabb nyelvtanulási élményt nyújtunk a diákoknak szerte a világon.”

“Hiszünk abban, hogy az iBooks-tankönyvekhez hasonló forrásanyagok hatalmas előrelépést jelentenek az oktatásban, mivel az egyes diákok több érzékszervét vonják be a tanulás folyamatába” – mondta Miguel Dominguez, a spanyol Imaxina Novas Tecnoloxias marketingigazgatója.

A vállalat az iBooks-tankönyvek, többek között a The Senses című független kiadvány oktatóanyag-fejlesztője és kiadója, amelyben interaktív elemeket, például videókat és animált képeket találunk az emberi szemről és fülről, ezeken keresztül mutatva be azok működését.

Az iTunes U Course Manager segítségével az oktatók gyorsan és könnyedén oszthatják meg tudásukat és tananyagaikat közvetlenül az osztállyal, vagy a globális közönséggel az iTunes U alkalmazáson keresztül. Ez az ingyenes iOS alkalmazás tanulók millióinak nyújt hozzáférést a világ legnagyobb, a legjobb iskoláktól, vezető egyetemektől és kiváló intézetektől származó ingyenes oktatóanyagokat tartalmazó online katalógushoz. Az iTunes U Course Manager emellett lehetőséget biztosít a tanároknak, hogy integrálják a tantervbe saját dokumentumaikat, valamint az internetről származó tartalmakat, az iBooks Store több százezer könyvét, az iTunes U gyűjteményekben lévő több mint 750 000 anyagot, vagy a forradalmi App Store áruházban elérhető több mint egymillió iOS alkalmazást.

“Az iPad sokkal többet jelent a diákoknak egy egyszerű tankönyvnél vagy jegyzetfüzetnél: egy hatékony oktatási eszköz, partner a tanulásban, amely ablakot nyit a múltra, és bepillantást enged a jövőbe” – mondta Sophie Post, aki negyedik osztályosoknak tanít történelmet az egyesült királyságbeli Falkner House iskolában. “A történelem tanítása régebben az események idővonaláról szólt. Az iPad teljes oktatási ökoszisztémájának kihasználásával, saját iBooks tankönyvek és iTunes U-képzések létrehozásával, valamint olyan alkalmazások bevonásával, mint a History: Maps of the World, a történelem tanulása hirtelen kreatív, dinamikus és valóban transzformatív élménnyé vált a tanulók számára.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!