A Pentagon nem igazán bízik meg az iPhone-ban

Helme 2014.01.21. 17:00 Apple, iPad 3 hozzászólás 828

Bár a BlackBerry léte is kérdésessé vált az elmúlt években, érdekes módon az USA Védelmi Minisztériuma kifejezetten ezen gyártó modelljeit preferálja. A hírek szerint azért, mert sem az iPhone, sem pedig a Samsung termékei nem nyújtanak teljes biztonságot bizonyos helyzetekben. Erre pedig a tőzsde is reagált.

A tavalyi évben a BlackBerry, a cég teljes becsült értékének nagyjából 30%-ának mondhatott búcsút, amikor beestek a papírja és a befektetők leminősítették. Most azonban akkorát növekedtek a részvények, mint még három éve soha: 18% pluszban is voltak.

Ez azért fordulhatott elő, mert az USA Védelmi minisztériuma nagyon kedveli a gyártót s bejelentették: a belsős hálózaton lévő készülékek 98%-a BlackBerry lesz. Ez pedig elég nyomós indok arra, hogy befektessék az emberek a pénzüket ebbe a vállalatba.

A Védelmi Minisztérium összesen 80 ezer BlackBerry-t rendelt meg, miközben iPhone és Androidos rendszerrel ellátott telefonokból mindössze 1800-at. A Pentagon szerint ugyanis a biztonsági előírásnak a két operációs rendszerrel ellátott telefonok nem teljesen felelnek meg.

Ez a kijelentés az NSA botrány fényében elég érdekes: ezek szerint tudják, hogy az iPhone-t és a Samsungos okostelefonokat könnyedén le lehet hallgatni? Ha igen, akkor az Apple miért nem lép az ügyben? Megannyi kérdés, amire talán soha nem fogunk választ kapni…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

 1. Iván - 2014.01.21. 22:33

  A cikkekkel kapcsolatban megjegyezném, hogy 2 napja kijött a 7.1 beta 4 de eddig egy szót sem olvastam itt róla… :(

 2. Andrewyx - 2014.01.22. 07:04

  Vagy ,nem férnek hozzà olyan könnyen.
  Belső átvilágitásra lehet hogy nem olyan alkalmas.
  Egyébként meg a blackberry olyan zárt rendszer,hogy nem sokkal jobb mint egy sima telefon,csak jobban vállalatra van szabva…

 3. H-street - 2014.01.24. 00:26

Szólj hozzá Te is!