Előrendelhető a Steel Series játékkontrollere az iOS eszközökhöz

KeleMan 2014.01.13. 19:42 Apple, Kiegészítők 3 hozzászólás 405

Még a múlt héten megtartott CES 2014-es konferencián mutatta be a SteelSeries első vezeték nélküli játékkontrollerét az iOS eszközökhöz. Azóta elindult az előrendelési lehetőség is.

Mivel a játékpiac már régóta nem csak az XBox és Playstation konzolokból áll, valamint egyre nagyobb szerephez jutnak a mobilkészülékek is, nem meglepő, hogy a SteelSeries bemutatta első játékkontrollerét iPhone és iPad készülékekhez. A legtöbb mobilos játékos ugyanis szeretné fizikailag irányítani a játékokat, de helyette csak az érintőképernyőt tudja tapicskolni, mellyel értékes helyet is elvesz a látványból.

A SteelSeries újdonsága megoldást kínál a fenti problémára. Mivel az Apple az iOS 7 mobiloperációs rendszernél már lehetővé tette a külső gyártók számára is a megfelelő API-k használatát, ugrásszerűen megnövekedett a kiegészítők száma. A SteelSeries Stratus Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az eszközzel, melyből egyébként akár 4 darab is csatlakoztatható például táblagépünkre.

A játékkontroller természetesen fel van szerelve D-Pad-el, két darab analóg joystickel, valamint egy rakás gombbal is, melyekkel még könnyebbé válhat az irányítás. A gyártó állítása szerint pedig akár 10 órát is kibír egy feltöltéssel a Stratus, mely már 99 dolláros áron előrendelhető a SteelSeries hivatalos oldalán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Motyon - 2014.01.14. 01:57

    Biztos hogy kell majd vennem egyet!!

  2. Rapi - 2014.01.14. 09:06

    És így tör be majd az apple a konzol piacra ;) ( iphone+ kontroller+ apple tv )

  3. lonsdale666 - 2014.01.14. 19:51

    Ehh,ahoz nardwer szinten is oda kell tennie magát,meg normál oprendszer (fagyásmentes),nem mellesleg komolyabb gamezok…Addig értelmetlen hülyeség mint a parrot marhaságok.Drága játék apuci kisfiának..

Szólj hozzá Te is!