Problémák vannak néhány retinás iPad mini kijelzőjével

Dan 2013.11.16. 17:04 Apple, iPad 4 hozzászólás 793

Valóban gondok lehetnek a Sharp által gyártott panelekkel, néhány pedig már piacra is került a problémás minikből. Ahogy arról már mi is korábban beszámoltunk, a Korea ETNews című lap birtokába jutott információk szerint a Sharp által legyártott IGZO típusú panelek több ponton is beégnek.

Az Instapaper fejlesztője, Marco Arment egy speciális kijelző tesztet hajtott végre saját retinás iPad minijén, melyhez egy fekete-fehér alapon megjelenő sakktáblaszerű képet használt. A próbák során a Sharp általi kijelzőt hibásnak vélte az ellenőrzőprogram, így a korábban napvilágra került híresztelés úgy tűnik igaznak bizonyult, valóban problémák vannak egyes retinás iPad minik megjelenítőjével.

Noha a teszt eredménye valóban nyugtalanító lehet, a vizsgálatot végző Arment szerint nincs ok az aggodalomra, hiszen ezekből a panelekből csak csekély mennyiség kerülhetett piacra. Az Apple ráadásul a Sharp mellett egyszerre több gyártóval végeztette a retinás minikbe került kijelzők gyártását, azokkal pedig hasonló még csak elő sem fordulhat, ugyanis teljesen más technológiával készültek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

4 hozzászólás

 1. Norbi - 2013.11.16. 18:06

  Gari. Csere. No komment!

 2. Dinya Tamas - 2013.11.16. 19:04

  Ok, de mit jelent az, hogy a tobbi gyarto mas technologiat hasznal? Nem mindegyik IGZO? Lesznek jobb meg kevesbe jo kepernyoju keszulekek?

 3. Nrb - 2013.11.16. 20:35

  Hát igen, érdekes hogy van ami igzo van ami nem és ugyan annyit fizetünk érte… Nem is értem ilyet hogy tehetnek meg..

 4. hugyiz - 2013.11.16. 21:03

  Mindegyik IGZO csak máshogy gyártja mindegyik gyártó…

Szólj hozzá Te is!