Íme, egy valóban remek angol szókincsfejlesztő

Dan 2013.11.12. 17:20 Apple, Játékok 8 hozzászólás 4 421

A hasonló piacon lévő alkalmazásokkal ellentétben, az új, magyar fejlesztésű 26 ezer angol szó című alkalmazás, játékos formában kínál szókincsfejlesztő gyakorlatokat mobileszközünkre. Kipróbáltuk.

Az App Store-ban nemrég megjelent, mindössze 0.89 euróért letölthető 26 ezer angol szó segítségével, izgalmas formában fejleszthetjük angol szótudásunkat. A magyar fejlesztésű applikáció több mint 26 ezer beépített angol szót tartalmaz részletes magyar fordítással, mely egyedi módon nyújt valóban hatékony és élvezetes szókincsfejlesztési gyakorlatokat minden alap-, és középfokú nyelvvizsgára, valamint érettségire készülőnek, de emellett bárki számára, aki kedvet kapna az angol tanuláshoz.

A játék lényege, hogy ki kell találjuk az adott szó angol megfelelőjét. A feladat persze nem ilyen egyszerű, az aktuális feladványt a vészesen fogyó rendelkezésre álló idő is nehezíti, azonban számos segédeszköz (extrák) közül választhatunk, mellyel szerencsére megkönnyíthetjük dolgunkat, ha elakadnánk: újraindíthatjuk az órát, vagy plusz időhöz juthatunk, de megnézhetjük a feladvány első vagy harmadik betűjét is. A rendelkezésre álló extrák közül egy időben viszont csak hármat használhatunk, így mindenképp érdemes alaposan átgondolni a stratégiát. Szintúgy segítség, hogy az adott szó megfelelő betűjét eltalálva zöld ikont kapunk (piros a téves), míg a sárga azt jelzi, hogy a szó tartalmazza azt a betűt, viszont nem a megfelelő helyen áll.

Ha pedig sehogy sem tudunk rájönni az adott szóra, az alkalmazás bal felső sarkában található zászló ikont megérintve „adhatjuk fel” a játszmát, a program pedig ezt követően megmutatja az adott szót.

A nehézségi szintet is természetesen lehetőségünk van meghatározni: kérhetünk három, de akár tizenhat betűből álló feladványokat is. Az már csak kellemes ráadás, hogy az alkalmazás az iOS 7 nyújtatta letisztult felület vonalait követi.

Ajánlott minden alap- és középfokú nyelvvizsgára, valamit érettségire készülőnek, de élvezettel használható bárki által, aki szeretné fejleszteni az angol tudását.

26 ezer angol szó (AppStore Link) 26 ezer angol szó
Fejlesztő: Attila Varga

Besorolás: 12+3.28571

Ár: HUF399.00 Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

8 hozzászólás

 1. Szlávik - 2013.11.12. 18:36

  Elég jó lehet, de szintén van egy ilyen nyelvtanító a “Yes” és az ingyenes. Ebben mèg vizsgázni is tudunk hetente vagy havonta.

  • lkbulls - 2013.12.06. 17:32

   Szia Melyik az a ‘Yes” app,nem találom a storeba,linket tudnál küldeni?

   Köszönöm

 2. Leopard003 - 2013.11.12. 18:41

  Nagyon király app, töltséteg, bár Ipadre nincs optimalizálva.

 3. Ncg - 2013.11.12. 18:56

  Megvettem, tetszik igy elsőre, de van egy nagy baja szerintem mint minden ilyen alkalmazásnak, hogy ha megvan a szó es csak ki találtad akkor a végen a helyes szót ki írja, de az angol megfelelőjét meg nem látod, es mivel a szóra koncentrálsz próbálod ki találni nem a szavakat figyeled majd, igy mire megvan a megfejtés mar nem látod a magyar megfelelőjét! Jo lenne a frissítésbe benne lenne majd hogy a végen ki írja agyat szavakat is! De amúgy nagyon tetszik ara is megfelelő!!

 4. Balazs - 2013.11.12. 20:59

  Nemertem! Az ilyen fantasztikus appok, szuper ios7 designal miert nincsenek valamilyen appstore ajanlolistan vagy kiemelt appok kozott… Bezzeg a facebook messenger bug fixszel (ami tudjuk h semmit nem jelent) az elso az “uj alkalmazasok” kozt… Na meg a vibert persze reklamozzal, az ios2es designal…

 5. regi - 2013.11.13. 00:36

  Látom, nem csak én ugrok a designra. :D

 6. iRon242 - 2013.11.13. 22:20

  Ncg, megoldható lenne, hogy érthetően fogalmazz? Vagy legalább nyelvtanilag helyesen?

 7. Varga Sándor - 2013.11.15. 06:53

  Tud valaki segiteni? Megfejtesnel a helyes kiejtes hanggal egyutt van?

Szólj hozzá Te is!