Heti összefoglaló: Szárnyal az iPad Air, bugos a Facebook, jön az iOS 7.0.4

Dan 2013.11.10. 23:45 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 730

Aktuális heti összefoglalónkban többek között az iPad Air népszerűségéről, a Facebookkal kapcsolatos frissítési problémáról, illetve az új iOS 7.0.4-ről olvashattok bővebben, de sokakat érdekelt az Apple-Magyarország ügy is: kiderült, hogy Magyarország kormánya is kért ki adatokat az Apple-től – ezek voltak a hét legolvasottabb témái.

Magyarország kormánya is kért ki adatokat az Apple-től

A Google, a Yahoo és a Facebook után végre az Apple is csatlakozott a sorba és kiadta az első, úgynevezett “átláthatósági” jelentését, melyből kiderül, hogy mely országok hányszor kérelmeztek a felhasználókról adatkikéréseket az almás vállalattól. A tegnap kiadott jelentésből kiderült, hogy az illetékes magyarországi kormányzati szervek is érdeklődtek egyes felhasználók felől, sőt az esetek 25%-ban meg is kapták azokat az információkat.

Szárnyal az iPad Air – Rendkívül népszerű az új táblagép

Hihetetlen népszerűségnek örvend az új iPad Air a felhasználók körében, ami nem meglepő, hiszen egy kisebb erőműt pakolt össze az Apple, ami csaknem lemossa a pályáról az eddig megjelent iPadeket, ráadásul az új hardver mellett alapos ráncfelvarráson esett át a dizájn is. ennek apropóján készítette el legfrissebb piaci körképét a mobilalkalmazásokban is utazó Fiksu elemzővállalat.

Gubanc a Facebook alkalmazás frissítésekor

A mai nap arra lettünk figyelmesek, hogy az App Store-ban, mikor a frissítések között rányomtunk, hogy leszedje az alkalmazások legújabb verzióit a készülék, a Facebook appnál megakad a procedúra és egy hibaüzenettel ezt még a tudtunkra is adta. Többszöri “Újra” gombra koppintás után sem látszott megoldódni a probléma, viszont megállítani sem tudtunk a folyamatot és persze a Facebook alkalmazást sem lehetett elindítani, mert a készülék úgy gondolta, a biztonság kedvéért azért a háttérben még próbálkozik.

Készül az iOS 7.0.4?

A MacRumors információira hivatkozó Übergizmo azt írja, a főként Apple-hírekre szakosodott portál látogatottságot mérő adatainál, több iOS 7.0.4 típusú rendszert futtató készülék tűnt fel, ami arra enged következtetni, hogy a fejlesztők egy új rendszerverziót tesztelnek, ami valószínűleg hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

2 hozzászólás

  1. Adrian - 2013.11.11. 01:13

    Meg bugos az ebay , meg a dead trigger 2 is ……

  2. r0ux - 2013.11.13. 06:16

    Lassan minden buggos lessz az iOS 7 miatt, ezért jó az öreg 6.1.3 vagy 6.1.4 ;)

Szólj hozzá Te is!