18+ Mostantól letilthatjuk a pornó oldalak betöltését a Safariban

Tian 2013.10.01. 22:49 Apple, Egyéb 10 hozzászólás 7 873

Ahogy telnek a napok és egyre többet használjuk az Apple legfrissebb iOS 7-es szoftverét, újabb és újabb elrejtett funkciókra bukkanunk mi is a Beállításokban. Tényleg érdemes egyébként minden nagyobb iOS frissítésnél átböngészni minden egyes menüpontot, még azokat is, amiket anno korábban már átfutottunk párszor, hiszen előfordulhat, hogy bekerülnek újabb olyan opciók, amiket sem az Apple nem közölt a nagyközönséggel, sem a nyomtatott, sem az online sajtó. Nyilván ezek apróságok, de netalán néhány embernek hasznos lehet.

A minap egy újabb érdekes funkcióra leltünk az iOS 7-es szoftverben, ami nem más, mint a felnőtt tartalmú webhelyek automatikus korlátozásának bekapcsolása. Ehhez menjünk a Beállítások – Általános – Korlátozások menüpontra, majd a “Korlátozások bekapcsolása” feliratra, és a jelkód beállítása után a “Webhelyek” menüpontra, ahol kiválaszthatjuk, hogy a Safariban milyen webhelyeket szeretnénk engedélyezni, illetve letiltani. Itt lehetőségünk van bekapcsolni a felnőtt tartalmú weboldalak korlátozását. Ezeket az oldalakat a rendszer automatikusan felismeri, de abban az esetben, ha esetleg átmenne a szűrőn, akkor manuálisan is megadhatjuk azokat a linkeket, amiket nem szeretnénk, hogy a Safari behozzon.

A funkció bekapcsolása után, ha egy felnőtt tartalmú weboldalra szeretnénk ellátogatni, akkor a rendszer visszadobja a kérést és a következő szép magyar mondatot olvashatjuk a kijelzőn: “Nem böngészheti a(z) “xy” webhelyet, mert az le van tiltva”. Ha ennek ellenére mégis szeretnénk betölteni az oldalt, akkor a “webhely engedélyezése” feliratra koppintva, ha megadjuk a korábban beütött jelkódot, akkor máris a kívánt oldalon leljük magunkat. Itt érdemes megjegyezni, hogy amint engedélyezzük az oldalt, úgy automatikusan bekerül az “engedélyezett webhelyek” közé, így ha másodjára is ellátogatunk erre az oldalra, akkor már be fogja azt tölteni, engedély kérése nélkül.

A funkció hasznos lehet azoknak a szülőknek, akik el szeretnék azt kerülni, hogy amikor szemük fénye kölcsönkéri a család iPad készülékét, nehogy felnőtt tartalmú weboldalakra kószálódjon. Gondoljunk csak bele, épp a My Little Pony játékból véletlenül átmegy a Safariba, ahol apuka iPad készülékén önkéntelenül az előzményekben található webhelyre látogat el és olyan tartalmakra bukkan a csöppség, amit még ő sem nagyon ért, és nem is látott még életében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

10 hozzászólás

 1. iMarc - 2013.10.02. 00:56

  Dehogy tiltom le :)

 2. attila - 2013.10.02. 06:31

  Ez egy olyan dolog amit soha nemfogok használni :D

 3. attila - 2013.10.02. 06:49

  Egyébként valaki segitsen már nekem. Beakaok állitani egy safaribol letöltött képet háttérnek de nem engedi ugy mozgatni a képet ahogy én akarom.ha folyamatosan huzom akkor felmegy de ha elengedem vissza megy ugyanoda és ez mondjuk nagyon idegesitő

 4. iAm - 2013.10.02. 07:30

  Tiltsd le a parallax effektet

 5. attila - 2013.10.02. 15:04

  Azt mármegprobáltam de utána se jo

 6. Phoenix - 2013.10.02. 15:57

  Attila:
  Lehet, hogy letiltott a böngésző ,mert 18+ -os a kép!!! ;-);-) :-)
  (Ez csak vicc volt, de a cikk dobta a poént!)

 7. Anonimus - 2013.10.02. 17:04

  Bezzeg ilyeneket beletesznek a szoftverbe de a többi napi szinten hasznàlt opciókat nem tudják rendesen megcsinálni…gratulálok.

 8. Zsolti - 2013.10.02. 18:50

  Ezekkel a frissitesekkel csak szarabb lesz egy csomo jol mukodo alkalmazas nem mukodik. Es most mar egu egyszeru index cikket se tudok elolvasni azt irja ki hogy tul sok az ariranyitas

 9. Kk - 2013.10.05. 16:56

  Jaj de jo hogy ilyet is beleraktak igazán odafigyelnek mindenre… Csak ez kimondom ez a ios 7 egy foshalom ahogy van… Elk…ták

 10. Huszti Edit - 2019.05.23. 09:55

  Pornò oldalak tiltàsàt kèrnèm szèpen!

Szólj hozzá Te is!