Az Apple korlátozásai miatt nem lesz elérhető a Microsoft xCloud és a Google Stadia szolgáltatása az iOS eszközökön

HusztiD 2020.08.12. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 218

microsoftxcloud

Játékosok körében ismert a Microsoft Project xCloud, avagy a Google alternatívája, a Stadia. Voltaképp mindkét gyártó egy olyan szolgáltatást kínál, amivel játékokat streamelhetünk a különféle eszközeinkre a számítógépünktől kezdve a telefonunkra és tabletünkre.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az említett két szolgáltatás még elterjedőben van, illetve az is kérdéses, hogy hosszabb távon hogyan viszonyulnak majd hozzá az emberek. Sajnos azt kell mondjuk, hogy az iOS felhasználók kimaradnak a jóból, hiszen az Apple elvei tiltják az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat.

Az App Store szabályzata alapján leírják az almások, hogy nem lehet olyan szolgáltatás jelen a digitális áruházban, amely több játékhoz ad hozzáférést. Lényegében itt csak olyan játékok, alkalmazások jelenhetnek meg, melyeknél nincs úgynevezett kapu, amivel bárki több programhoz is hozzáférhet. Az Apple ezt azzal magyarázza, hogy ügyelnek a felhasználói biztonságra, s így sokkal biztonságosabb az egész.

Időközben a Microsoft is kiadott egy rövidebb sajtótájékoztatót, melyből lényegében megtudhattuk, hogy ezek miatt nem is terveznek a jövőben iOS-en az xCloud-ra fókuszálni, hanem a többi platformon mennek majd előre.

Ti mit szóltok? Jó ötlet, hogy mindent ennyire szabályoz az Apple, avagy szívesen kipróbálnátok iOS eszközeiteken a Microsoft és a Google szolgáltatását?

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!