Trafikvadász – Nemzeti Dohánybolt kereső

Tian 2013.07.04. 11:37 Apple, Programok 11 hozzászólás 4 370

Mint már bizonyára tudjátok, 2013. július 1. után csak és kizárólag Nemzeti Dohányboltban vásárolhatunk dohányterméket. A nemzetidohanybolt.com weboldalon már elérhető egy adatbázis, ahol a térképen lecsekkolhatjuk, hogy hol találhatjuk a környékünkön a legközelebbi Nemzeti Dohányboltot, és tájékozódhatunk annak nyitvatartási idejéről, illetve a szolgáltatások részben még arról, hogy a dohányárun kívül milyen egyéb termékeket (mint például szeszes ital, üdítő, energiaital) árusítanak.

A több mint 5000 dohányboltot tartalmazó adatbázis mondhatni még gyerekcipőben jár, mert random rákattintottunk néhány dohányboltra, és azok közül csak igen kevés százalékánál találtuk meg a nyitvatartási idejét, a szolgáltatások rész meg 10-ből 1-nél volt csak megadva. Ezek az információk még feltöltésre várakoznak, de lényegesek is egyben, mert aki tegyük fel este hazatérve a munkából szeretné megtudni, hogy leugorhat-e még egy cigiért a közeli dohányboltba, az innen informálódhatna, és megspórolhat magának egy fölösleges kört.

A weboldal a mobilkészülékről érkezők számára nem érhető el, helyette van egy alkalmazás erre a célra, mely az App Store-ban és a Google Play kínálatában már megtalálható, Trafikvadász néven. Az alkalmazásban ugyanúgy böngészhetünk a térképen, mint a weboldalon, illetve a Lista menüpontra kattintva találjuk az összes dohánybolt címét, és akár kereshetünk is egy címre. A GPS-nek köszönhetően pedig egyből láthatjuk a közelünkben lévő boltokat és a navigáció segítségével az Apple Maps-be átirányítva már mutatja is, hogy merre kell mennünk.

Első próbálkozásra nekünk például el sem indult az alkalmazás, de 4-5 próbálkozás után hagytuk is, majd a tegnapi nap folyamán kíváncsiságból újból próbálkoztunk, de ekkor már sikerült elindulnia. A probléma nem egyedi, a hozzászólásokból ítélve másnál is rakoncátlankodott az alkalmazás. Eddig az app tartotta a fix 1 csillagos értékelést, de jelen pillanatban már a 2 csillag felé tör előre, reméljük ez azért majd változni fog a közeljövőben. Tény, hogy van még mit javítani, az adatbázis se teljes, a nyitvatartási idő például sok helyen nem is látszik, és azért egy retina optimalizálás is ráférne a logóra, meg az ikonokra.

Megjegyzés a fejlesztőktől az iPhone felhasználóknak:

Az első indításkor (telepítéskor) nagy sebességű, azaz stabilan minimum 10 Mbit/s (inkább nagyobb) adatforgalmat biztosító internetkapcsolat nélkül (az óriási adatmennyiség miatt) nem indul el az app. Az Apple alapbeállításai végett 6 másodperc alatt kell betöltődjön a teljes adatbázis. A következő verzióban ezt a beállítást tegnap felülírtuk és egy update-tel megoldódik a probléma. Sajnos az App Store kifejezetten hosszú ideig ül az új verziókon, mielőtt publikálja, tehát ez el fog tartani rosszabb esetben akár 2 hetet is. Független ettől, az app természetesen most is működik a teljes adatbázissal, csupán gyors internetre van szükség telepítés utáni első indításkor!

Trafikvadász (AppStore Link) Trafikvadász
Fejlesztő: BELVEDERE VMSK Kft.

Besorolás: 12+1.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

11 hozzászólás

 1. iPhone - 2013.07.04. 12:31

  Van ennél sokkal jobb megoldás,ami működik is! Ha nem a MIK-ről lesnétek a cikkeket,akkor tudnátok róla,ez a Smoky Point… Gyors,pontos,működik,s van benne még egy jó pofa játék is!!!

 2. Építész - 2013.07.04. 13:27

  Nem tudom hová kell írni a fejlesztőknek, ezért ide írom:
  A XIX kerületben az Ady Endre úton 4 db található, egy sincs fenn, az Üllői úton a 267 szám alatt nincs, ellenben a 266 alatt 2 db, a 275/2, illetve a 277/2, és a 269 alatt van, ami nincs fenn!
  Végigjártam az összes XIX kerületi boltot.
  De felhívnám a figyelmet, hogy van hivatalos adatbázisa!!!
  Miért nem az lett feltöltve ????

 3. Építész - 2013.07.04. 13:29

  VAN HIVATALOS ADATBÁZIS!!!
  A térképe ugyan nem jó de a címlista igen!
  Már több kerületben végigjártam, sőt fotóztam is őket!!!
  Miért nem azt használják ???
  A Smoky Pointban pedíg olyan helyre is jelöl de nem is keveset, ahol nincs semmi !!!!

 4. Muki - 2013.07.04. 16:00

  Éljen a Fidesz Vadász:)

 5. co - 2013.07.04. 18:17

  Másik kettő a Trafik kereső és a Trafikradar. Ezek sem tökéletesek. Minden alkalmazásban van hiba, pl. Útvonaltervezés, trafiklista, nyitvatartás. Remélem javítják.

 6. Csuki - 2013.07.04. 19:20

  Ez kell nektek! Merre van cigaretta:-)?
  Röhej!

 7. iMarc - 2013.07.04. 19:54

  Ha olyan eredményes lesz, mint a Gyógyszertárkereső asszem sokan leszoknak a bagóról :)

 8. ESzállás - 2013.07.04. 20:24

  Csidesz tagoknak kötelező. Bajtárs lista :)))

 9. iPhone - 2013.07.04. 20:46

  A Smokyba a bolt tulajdonosokanak kell regisztrálni… Ha egyszer valaki a boltja címét nem tudja… No comment… De legalább működik! Engem még nem vezetett félre az elmúlt egy hétben Pesten…

 10. CEB - 2013.07.04. 21:45

  ESzállás ezzel egyetertek megragadtad a lenyeget :D hulyeseg az egesz. Aki akar talal kb minden otodik bolt az.

 11. G. Dani - 2013.07.07. 00:57

  Jó hogy, nem mindjárt maffia-vadász. Szánalmas.

Szólj hozzá Te is!