Siri Eyes Free-vel érkeznek a belépő kategóriás Opelek

Kacor 2013.06.26. 08:55 Apple, Egyéb 7 hozzászólás 840

Most már egészen biztos, hogy a WWDC-n bemutatott Siri Eyes Free már a belépő kategóriás gépkocsik esetében is elérhető választás lesz: az Opel ma bejelentette, hogy a nálunk jelenleg körülbelül 3 millió forintért megvásárolható Opel Adam-et vagy opcionálisan, vagy már alapfelszereltség esetében is Siri Eyes Free kompatibilitással fogják szállítani.

A Siri Eyes Free a jól ismert funkciókat integrálja fedélzeti számítógépünkbe, így akár étterem-kereséskor, navigációnál, SMS diktálásnál vagy felolvastatásnál, netán az esti program kiválasztásánál is hasznos társnak fog bizonyulni.

A Siri használatának megkezdéséhez és az Eyes Free mód bekapcsolásához mindössze csatlakoztatnunk kell Apple készülékünket a beépített IntelliLink rendszerhez Bluetooth-on keresztül, majd párosítani a két eszközt. Ezután elég megnyomnunk a kormányon található aktiváló gomboz – ilyenkor az IntelliLinken elindított alkalmazások tovább futnak a háttérben, a zene és a navigációs hangüzenetek pedig lenémulnak.

Az Adam egyébként az Opel egyik belépő kategóriás modellje, amit minimum 1,2 literes motorral vásárolhatunk meg a Fiat 500-al és Minivel hasonló árfekvésben. Azok, akik korábban befektettek egy IntelliLinkkel szerelt Opel Adambe, egy egyszerű szoftverfrissítéssel aktiválhatják a Siri Eyes Free rendszert. A Siri Eyes Free használatához egy iPhone 4S vagy 5-ös modell szükséges. További részletek az alábbi videóban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

7 hozzászólás

  1. Henrik - 2013.06.26. 10:00

    Oké, ez nagyszerű hogy lesz egy új kocsi, de ennek mi köze van az apple-höz? Az egyik cikketrkben olvastam a hozzászólásomban egy hasonló esetről, de ennek a cikknek nem tudom mi köze az apple-höz.

    • BRobi - 2013.06.26. 10:09

      Siri támogatás, Siri Eyes Free technológia, stb.

  2. Kri$$$ - 2013.06.26. 10:13

    Remélem a gyártók elkezdik verni a nyálukat a Siri nyelv bővítéséért

  3. Puhi - 2013.06.26. 10:50

    Nem hinnem! Meg szinte mindig ritaksag szamba megy a magyar nyelvvel elatott fedelzeti szamitogep is! Arra sem sok torekvest latni a gyartoktol, hogy ujabb -koztuk magyar- nyelvek is alapertelmezettek legyenek… Akkor pont a Siriert fognak majd harconi, ki!? ;)

  4. Majkiii - 2013.06.26. 10:57

    Nem mondanám újdonságnak, nekem lassan egy éve egy gombnyámásra működik a kocsiban a siri, egy sima beépített kihangosítóval.

  5. ESzállás - 2013.06.26. 16:05

    Hááát igen magyar Siri ez kicsit utópisztikus., sajnos.

  6. Robi - 2013.06.27. 15:36

    a magyar nyelv kb az utolsó lesz amire megjelenik a Siri. na meg ez csak 1 autó mire a többibe is lesz..már rég más megoldás lesz a menő.

Szólj hozzá Te is!