Érkezik a Jobs a mozikba! Ashton Kutcher, mint Steve Jobs…

Kacor 2013.06.12. 18:34 Apple, Steve Jobs 4 hozzászólás 1 045

Ha egy borzasztóan rossz angol szóviccel akarnám kezdeni, ezt írnám: Ashton Kutcher’s New Jobs. De mivel nem akarom, ezért nem is írom. Lényeg a lényeg: nem tudom, hallottatok-e róla, de akár igen, akár nem, augusztus 16-án debütál a Steve Jobs élete alapján készült JOBS című film a mozikban. A legendás mestert pedig Kutcher alakítja. A történet Steve Jobs életét meséli el a kollégiumi kirúgásától egészen a XX. század egyik legkreatívabb, legfontosabb személyiségévé válásáig az 1971 és 2011 között lezajló meghatározó fordulatok bemutatásával.

A film a karakterekre megy rá, így az élmény alapját nem a drámai fordulatok vagy az akció (drámai zene, rémült tekintet, Kutcher a kamerába néz, hatásszünet: “OMG! Kiadtak egy új Android okostelefont – könnybelábadó tekintet, autós üldözés, melyben az üldöző Bill Gates, miközben Steve családját egy Android robot foglyul ejti egy felhőkarcoló tetején, de szerencsére az utolsó pillanatban kifagy, viszont Bill Gates autója átalakul egy hatalmas XBOX One-ná á la Transformers – szóval nem, nem erről lesz szó. Én kérek elnézést), hanem a dialógusokra épülő  narratíva szolgálja. A készítők szerint a JOBS egy igazán személyes portréfilmre sikeredett Steve-ről.

A filmet Joshua Michael Stern rendezte, Matthew Whiteley írta, az operatőr pedig az Oscar-díjas Mark Hulme. Kutcher mellett a filmben Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J. K. Simmons és Matthew Modine alakítják a főbb szerepeket. Johny Ive egy hatalmas, rózsaszín-sárga Teletubby szerepére ugrik be egy cameó erejéig. Na jó, az utóbbi nem igaz.

A év eleji Sundance fesztiválos premier vegyes kritikákat kapott, a film bemutatóját pedig elhalasztották az eredeti április 19-i Ti bemutatóhoz képest. Addig is itt egy trailer minimális megcsillanó iPad/Mac/másodperc aránnyal.

Ti várjátok a filmet? Meg fogjátok nézni? Mit látnátok benne szívesen? Ne kíméljetek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

4 hozzászólás

  1. Zalán - 2013.06.12. 22:00

    Persze, hogy megnézem, de erősen kételkedem benne…

  2. Alma - 2013.06.12. 22:06

    Nagyon várom biztos nagy lesz !!!

  3. ESzállás - 2013.06.12. 23:49

    Már nagyon várom, állítólag Steve bemutatja még benne az iPhone 6-ot.

  4. Q - 2013.06.13. 16:58

    Nem hiszem hogy megnézem, hánynom kell ettől az ashton gyerektől, és nem szeretem a felhájpolt hullagyalázást sem. Elolvastam a Jobs könyvet, abból megtudtam egyetsmást, kétlem hogy ez újat tudna mutatni.

Szólj hozzá Te is!