Az Ossian epikus iOS-exkluzív RPG-je, a The Shadow Sun idén nyáron végre napvilágot lát!

Kacor 2013.06.03. 16:40 Apple, Játékok 1 db 498

Bő két és fél év telt el, mióta 2010 októberében megjelentek az első képek az Ossian új, igen ambiciózus RPG-jéről, a The Shadow Sun-ról. Akkoriban az iOS játékipar még igencsak gyerekcipőben járt, de úgy tűnik, az Ossian-os srácok nem lazsáltak az elmúlt majd’ ezer árnyas-napsütéses napon.

screen02

A TSS már csak alapszituációja miatt is érdekes: a sztori szerint egy idegen fajnak épp saját kis napunkkal akadt dolga, aminek következtében az Árnyék lassacskán az egész Napot beborítja. Ahogy világunkat a sötétség fokozatosan elborítja, borzalmas, lovecrafti szörnyek jelennek meg a bolygón, és már csak egy város tartja a frontot: Shar. Masszív falai évszázadokon keresztül védelmezték lakóit, de nemrégiben járvány tört ki, így komoly a kockázata annak, hogy a várost belülről hullik atomjaira.

screen05

Természetesen a mi dolgunk lesz a The Shadow Sun világának felfedezése, valamint annak kiderítése, hogy a (bizonyára nem kicsi és nem zöld) idegenek ugyan mi a túróért szórakoznak a Nappal (a napozásra vannak PH-barátabb és bőrkímélőbb megldások is), és vajon mi az oka a rejtélyes járvány kitörésének.

screen04

A fejlesztők egyjátékos, 10-15 órára nyúló kampányt ígérnek valós idejű csatákkal és több mint 30, saját szánk íze szerint fejleszthető képességgel. Csapatokat is alkothatunk maximum négy NPC-vel: ezek mind egyedi képességekkel és személyiségekkel rendelkeznek.

 screen06

Az iOS RPG-játékosoknak a ’13-as év – úgy tűnik – igen szerencsésnek bizonyul: a KOTOR után most egy másik, soha nem látott RPG válik elérhetővé iKütyüjinken. A nagy hype-nak persze oka is van: az Ossian-nak köszönhetünk több kultklasszikust is: többek között a Neverwinter Nights-t, a zseniális Baldur’s Gate II-t, és persze a Witcher készítésénél is közreműködtek. Ez talán elég ok lehet arra, hogy azt gondoljuk, hogy a játék nem gyengeségei miatt csúszott ennyit. Inkább bízzunk benne, hogy a fejlesztők azért hallgattak egész idáig, hogy idén nyáron egy tökéletesre csiszolt, felejthetetlen RPG-drágakővel gazdagítsák iOS-gyűjteményünket. Ja, és nem utolsó sorban az új screenshot-ok is igen ígéretesek!

Ti kíváncsiak vagytok az Ossian új játékára?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Darkchil - 2013.06.04. 08:32

    Nem… De már egyre jobban!! :D

Szólj hozzá Te is!