Apple Maps: a szerelem városa 3D-ben és Waze, 1 milliárdért!

Kacor 2013.05.13. 16:09 Apple, Programok 2 hozzászólás 1 097

Amikor az Apple-féle Maps “leváltotta” a Google Maps-et (mint beépített alkalmazást), sokan szkeptikusak voltak. Tény, hogy előbbi még mindig gyerekcipőben jár utóbbihoz képest (pláne ha a Street View által újabban kínált munkahelyi, titkos voyeur tevékenységek élvezetére gondolunk), de az Apple szépen-csendben bizony foltozgatja alkalmazását.

Tavaly a 3D térképek amerikai, angliai, franciaországi és kanadai térképpel bővültek, most márciusban pedig – ugyancsak fű alatt – Japán 3D térképei sokasodtak rendesen. Március 9-én az Apple újabb jelentős upgrade-del jelentkezett: ezúttal a franciák lettek kiszemelve a sok jóságra: az új tartalmak Párizst, Versaillest-, Disneyland-et, és egyéb francia településeket érintenek. A hivatalos leírás szerint ugyanakkor még mindig csak Lyon-t tekinthetjük meg teljes, három dimenziós pompájában.

Az Apple nem mindig tünteti fel pontosan, milyen tartalmakkal frissíti alkalmazását (a kis szerények!), így ha rábukkantok valami újdonságra, ne féljetek jelezni nekünk!

Nem szorosan, de mégis ide kívánkozó infó, hogy jelenleg is zajlanak a Facebook-Waze tárgyalások. Zuckerberg barátunk csaknem 1 milliárd dollárért szeretné ugyanis megvásárolni a Waze közösségi GPS- és térképrendszerét (tudjátok, ahol megírjuk egymásnak jól, hogy vigyázz, kidőlt fa! Vagy: zsaru az út mellett, és a szeme sem áll jól!). Érdekes véletlen, hogy a cukros bácsi Maps appja épp a Waze adatait használja fel az alkalmazásban. Ki tudja, mit hoz a jövő: az Apple könnyedén válthat másik, ugyancsak ingyenes közösségi térkép használatára, de az a felajánlott milliárd – mégiscsak elgondolkodtató.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

2 hozzászólás

  1. Norbi - 2013.05.13. 21:08

    Az eiffel torony már 3D-ben van! :)

  2. Miki - 2013.05.18. 12:24

    Érdekes, h az ejfeltorony már nincs 3D-ben.Először 3D-ben van aztán meg leszedik.

Szólj hozzá Te is!