Visszatért a híres AppShopper alkalmazás

Tian 2013.04.23. 08:19 Apple, Programok 0 db 1 314

Az AppShopper neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng, hiszen az egyik legnépszerűbb olyan alkalmazás volt, amely listázta az éppen leértékelt vagy ingyenessé vált alkalmazásokat az App Store-ban. Az Apple tavaly decemberben száműzte az appot, azért mert az sértette a felhasználási feltételeket azzal, hogy olyan alkalmazásokat listázott, melyek nem a fejlesztő sajátja és ezeket még hirdette is megvásárlásra.

Aki megőrizte a számítógépén vagy bármilyen tárolóeszközön az AppShopper IPA fájlt, az a továbbiakban is használhatta az alkalmazást, mert ugyanúgy működött, illetve a webböngészőből is lehetett figyelni az akciókat. A mai nap a következő üzenet fogadta a felhasználókat, mikor elindították az AppShoppert:

“We’re back in the App Store with a new AppShopper App. iPhone 5 support! iPad support coming.”

Úgy látszik, hogy megtört a jég. Az AppGratis alkalmazásnak a szűrét épp hogy kitették, az AppShopper újból visszatért az App Store kínálatába egy kis névváltoztatással, új funkciókkal és dizájnnal. A frissen megjelent alkalmazás az AppShopper Social nevet viseli, de ne gondolja senki azt, hogy egy lelkes kínai fejlesztő átveréséről van szó, valóban újra csekkolhatjuk majd iOS készülékünkön a kedvezményesen elérhető alkalmazásokat.

Az AppShopper Social immár iPhone 5 optimalizációval, és a nevéből adódóan egy új funkcióval érkezik. A korábbi “What’s New” menüpont helyett a Friends rész foglal helyet, illetve a Popular-ból Stream lett, ahová az alkalmazások kerülnek. Az újdonság, hogy a Friends listához hozzáadhatunk csatornákat (toucharcade, 148apps), ismerősöket, így az ő listájukban szereplő alkalmazások, amit követnek vagy megosztanak, azok is bekerülnek a hírfolyamba.

Ha regisztrálunk egy fiókot, akkor mi magunk is hozzáadhatunk a Wish List-hez alkalmazásokat, így ha épp leárazzák vagy ingyenessé válik, akkor push üzenet formájában értesülhetünk róla, vagy ha nem szeretnénk push-t kapni, akkor beállíthatjuk, hogy email-ben küldjenek róla üzenetet.

A másik újdonság, hogy egyes alkalmazások mellett nem csak az App Store értékelését láthatjuk, hanem a Toucharcade.com vagy a 148apps.com osztályozását is. Ha az adott weboldal esetleg még tesztet is írt róla, akkor az alkalmazáson belül akár el is olvashatjuk, természetesen angol nyelven.

Aki még nem ismerné esetleg az AppShoppert, annak mindenképp ajánljuk a vadonatúj alkalmazás kipróbálását, hiszen jelentős összegeket spórolhatunk meg, ha egy-egy korábban fizetős alkalmazás épp ingyenes lesz vagy olcsóbban vásárolható meg. A push értesítésnek köszönhetően pedig még napi rendszerességgel sem kell figyelnünk a hírfolyamot, elég a kívánságlistába betenni a kiszemelt programot vagy játékot és az alkalmazás jelez, ha árcsökkenés történik.

AppShopper Social (AppStore Link) AppShopper Social
Fejlesztő: AppShopper.com, LLC

Besorolás: 4+4.75

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!