AppGratis – zuhognak az aláírások az appért

NZsolt 2013.04.23. 17:49 Apple, Programok 0 db 526

Nemrég az Apple letiltotta az AppGratis alkalmazást az iOS App Store-ból, arra hivatkozva, hogy az alkalmazás megsérti a fejlesztői kódexben lefektetett szabályokat. Miután hiába próbált, nem tudott a céggel érdemben tárgyalni az AppGratis vezetősége, taktikát váltottak és ellentámadásba mentek át.

A fejlesztők most egy online petíció aláírására buzdítanak mindenkit, hátha ez meggyőzi a fagyos szíveket Cupertinoban. A számláló már jócskán 850.000 felett van, de egyelőre nem tudni, lesz-e valami foganatja a kezdeményezésnek. A cég CEO-ja, Simon Dawlat egy blogbejegyzésben le is írta milyen érzés volt Sao Paoloban leszállni a gépről egy 12 órás repülés után, majd a telefonját bekapcsolva láni a 75 nem fogadott hívást.

„Majdnem elájultam. Azt hittem, hogy valamelyik rokonom meghalt, amíg én a repülőn voltam. Aztán kiderült, hogy az Apple törölte az alkalmazásunkat egyik pillanatról a másikra, és most van 45 alkalmazottam, akik nem tudják, lesz-e még munkájuk a jövő héten, a partnerek és befektetők is sokkot kaptak, én nemkülönben, nem is beszélve arról a 12 millió emberről, akik az appot használták.”

Ha te is egy vagy a 12 millió rajongóból, akkor keresd fel a petíciót itt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!