Az iTunes Store 25 milliárd eladott zeneszámmal új rekordot állított fel

KeleMan 2013.02.10. 09:45 Apple, iTunes 0 db 458

Az Apple bejelentette, hogy a zenerajongók már több mint 25 milliárd zeneszámot töltöttek le az iTunes Store áruházból (www.itunes.com), a világ legnépszerűbb online zene-, TV-műsor- és filmáruházából. A “Monkey Drums” (Gokse Vancin Remix) című huszonötmilliárdodik dalt a Németországban élő Philip Lüpke vásárolta meg. A huszonötmilliárdodik zeneszám letöltőjeként Philip egy 10.000 euró értékű iTunes Gift Card ajándékkártyát kap.

“Hálásak vagyunk a felhasználóinknak, akiknek szenvedélyes zeneszeretete nélkül az iTunes nem válhatott volna az elmúlt tíz év során a világ első számú zeneforgalmazójává” – mondta Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “A percenkénti 15 000 letöltött dal révén az iTunes Store minden képzeletet felülmúló, szoros kapcsolatot teremtett a rajongók és kedvenc előadóik között, mint például a világszerte népszerű Adele és a Coldplay, illetve az olyan feltörekvő művészek között, mint a The Lumineers.”

“Az iTunes sok tekintetben egyenlő feltételeket biztosít a zenészeknek. Lehetsz akár kiadó nélküli, alternatív, híres, bármilyen – a legtöbb ember itt vásárol digitális zenét” – mondta Wesley Schultz, a The Lumineers énekes-gitárosa. “Az iTunes nem zár ki egy zenészt sem azért, mert nem elég ismert vagy népszerű.”

Az iTunes Store a világ legnépszerűbb zenei áruháza. A 119 országban elérhető szolgáltatás katalógusában több, mint 26 millió zeneszám található, amelyeket több, mint 25 milliárd alkalommal töltöttek le. Az iPhone-, iPad-, iPod-, Mac- és PC-felhasználók számára az iTunes Store a legjobb módja a dalok legális online keresésének, vásárlásának és letöltésének. Az iTunes Store valamennyi zenéje az Apple jogkezelésmentes iTunes Plus formátumában érhető el. A kiváló minőségű 256 kb/s AAC kódolásnak köszönhetően a felhasználók az eredeti felvételektől gyakorlatilag megkülönböztethetetlen hanganyagot kapnak.

Az iTunes in the Cloud szolgáltatással a felhasználók az iTunes áruházban korábban megvásárolt zeneszámokat minden további költség nélkül, az újonnan vásárolt számokat pedig automatikusan tölthetik le iOS-alapú eszközeikre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!