Szilveszteri alkalmazások – miket érdemes letölteni iOS készülékünkre

Tian 2012.12.31. 11:17 Apple, Programok 0 db 2 596

Eljött ez a pillanat is és elérkezett a 2012-es év legutolsó napja, amiből már tényleg csupán pár óra van még hátra és lassan itt az éjfél, a koccintás és a tűzijáték pillanata, amivel együtt reméljük mindenkinek egy sikerekben gazdag új év veszi kezdetét.

Mostanra már biztosan szorgosan készülődtök az esti bulikra, összejövetelekre, ha esetleg még nincs célállomás, hova is menjetek. Ne felejtsétek el beszerezni a pezsgőket, hogy finom hideg legyen, mire éjfélt üt az óra vagy a dudát, a konfettit és az egyéb szilveszteri kellékeket, amik feldobhatják a bulit.

Míg leányzó társaink azon tanakodnak, hogy milyen ruhát is vegyenek fel az esti ünnepléshez (persze nekünk mindenhogy szépek – a szerk.), addig férfi társainknak ajánlanánk (természetesen a hölgyeknek is) néhány alkalmazást, ami jól jöhet az este folyamán, legyen szó akár egy fotós alkalmazásról, bulilokátorról, netalán koktél ötletekről.

Holiday Picture it!

Ez nem más, mint egy ingyenes képszerkesztő alkalmazás, amellyel képeinket az alap színkorrekciók és forgatás mellett feldobhatjuk különböző képi elemekkel, tárgyakkal, effektekkel vagy akár szöveggel is. Az alkalmazás egyébként hasznos lehet az év folyamán későbbre is, mert a programon belül különböző ünnepi csomagokban, mint például húsvét, valentin-nap, karácsony, külön vannak kategorizálva az adott ünnephez tartozó képek, tárgyak, amikkel felmatricázhatjuk fotóinkat. A szilveszteri csomag 6 db kiegészítőt tartalmaz az ingyenes verzióban, viszont 0,89 € fejében mind az 54 darab elérhetővé válik.

Holiday Picture it! (AppStore Link) Holiday Picture it!
Fejlesztő: Brennan Moy Media Inc.

Besorolás: 12+

Ár: Free Letöltés

Mixology™ Drink & Cocktail Recipes

Szilveszterkor természetesen a pezsgő az elsődleges ital, azzal illik koccintani éjfélkor, de mi van akkor ha te vagy a házigazda és szeretnéd feldobni az italkínálatot és előrukkolni néhány extrém koktéllal? A Mixology egy ingyenes alkalmazás, melyben a különböző koktélok és italok listáit találod meg, és hogy miből mennyi hozzávaló kell az elkészítéséhez. Kereshetsz név, kategória vagy akár hozzávalók szerint is.

Mixology™ Drink & Cocktail Recipes (Free) (AppStore Link) Mixology™ Drink & Cocktail Recipes (Free)
Fejlesztő: Cocktail Recipes LLC

Besorolás: 17+5

Ár: Free Letöltés

Budapest Party Locator

Bulizni szeretnél szilveszterkor, de még nem tudod merre indulj? Barátaid már nyaggatnak az esti buli miatt, de te még egyik szórakozóhelyet sem nézted meg? A Budapest Party Locator segítségével pár perc alatt kilistázhatod a közeledben lévő szórakozóhelyek, klubok, bárok neveit és elérhetőségeit. Szilveszterkor várhatóan az összes szórakozóhely már tele lesz, így aki nem vette meg még a belépőjegyét, az akár a bulilokátor segítségével megtalálhatja a legközelebbi helyet, ahova beülhet barátaival. Ki tudja, lehet hogy a helyi bárban lesz a legnagyobb buli az éjszaka?

Budapest Party Locator (AppStore Link) Budapest Party Locator
Fejlesztő: Wanari Ltd.

Besorolás: 12+5

Ár: Free Letöltés

Happy New Year Fireworks

Az alkalmazás nem más, mint egy tűzijátékot szimuláló program, viszont nem csak egy sima alkalmazásról van szó, ami csupán megjeleníti az iOS készülékünk kijelzőjén a felrobbanó rakétákat, hanem Augmented Reality, azaz a kiterjesztett valóságot használva képes az iPhone, iPod touch vagy az iPad kamerája segítségével, úgymond az elénk táruló környezetre rávetíteni a tűzijátékot. Valóban csak úgy láthatjuk a tűzijátékot, ha készülékünket az ég felé fordítjuk és jobbra-balra forgatva pedig megkereshetjük, hogy épp merre van a fényjáték.

Artikel wurde nicht gefunden

BAC Alcohol Calculator

A következő alkalmazás hasznos lehet azok számára, akik kocsival érkeznek a szilveszteri bulira, majd 2013 első napján újra volán mögé ülnek, ám szeretnék tudni, hogy az előző éjszaka elfogyasztott alkoholos italok után, szervezete mikor is ürül ki teljesen. Az alkoholmérő alkalmazás indítása után miután megadjuk nemünket és testsúlyunkat, hozzá tudjuk adni egy időskálához az elfogyasztott italokat. Ezt interaktív módon, könnyedén behúzogathatjuk, sőt még az adott ital alkoholtartalmát és mennyiségét is megadhatjuk, majd a program kiszámolja, hogy pontosan mikor is válunk teljesen józanná.

BAC Alcohol Calculator (AppStore Link) BAC Alcohol Calculator
Fejlesztő: Simopt, s.r.o.

Besorolás: 17+3

Ár: 349 Ft Letöltés

New Year’s 2013

Aki pontosan szeretné tudni, hogy még hány perc van éjfélig, annak ajánljuk a következő alkalmazást, mely a visszaszámláló képességen túl még hangeffektekkel is fel van vértezve. A duda, a kereplő és a csengő kötelező kelléke a szilveszteri hangulatnak, így ha te is ki szeretnéd venni részed a hangoskodásból, töltsd le az alkalmazást, mely tartalmazza mindhárom hangszer hangját, melyet akár a készülék megrázásával is aktiválhatsz, vagy a kijelző megérintésével.

New Year Countdown! (AppStore Link) New Year Countdown!
Fejlesztő: Astronaut 3 Media Group

Besorolás: 4+

Ár: 349 Ft Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!