Megérkezett az Apple karácsonyi reklámja

Helme 2012.12.24. 10:18 Apple, iPad 4 hozzászólás 774

Az Apple minden évben karácsony közeledtével kiad egy ünnepi reklámot, ahol általában egy adott funkciót reklámoznak. Tavaly a Mikulás a Siri segítségével osztotta ki az ajándékot, két évvel ezelőtt pedig az iPhone 4-es Face Time-ot reklámozták úgy, hogy az apuka beöltözött Télapónak. Idén ismételten visszatértek a videótelefonáláshoz, de kicsit máshogy, mint eddig.

A reklámban az új iPadet és az iPad minit hirdetik úgy, hogy egy kislány a nagypapájának énekel. Bár elsőre nem mindenkinek tűnik fel, de ezzel a mozgóképes anyaggal az Apple pozicionálni szeretné a termékeit. Az iPad minit a fiataloknak szánják, míg az iPadet az idősebb, megfontolt korosztálynak.

A kislány a videóban egy ukulelén játszik és közben énekel egy karácsonyi dalt. Mivel Amerikában a családok gyakran nagyon távol élnek egymástól, ezért a reklám azt szeretné megmutatni, hogy lehet ünnepi hangulatot teremteni még akkor is, ha messze vagyunk a szeretteinktől. Nincs másra szükség, mint a FaceTime-ra.

A reklám nagyon jól sikerült, ismételten mondanivalója van, még akkor is, ha ez elsőre egyébként nem feltétlenül jön át nekünk, Magyarországon élőknek. Hiszen itthon pár óra autózással az el lehet jutni az egyik határtól a másikig. Neked hogy tetszik az Apple 2012-es karácsonyi reklámja?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. Onemore - 2012.12.24. 11:06

    Kicsit rövid,…de tettszetős:)

  2. matyas - 2012.12.24. 11:18

    semmi extra az eddigiek talan jobbak voltak

  3. Értettlen - 2012.12.24. 13:48

    Kis ájfonka nagy ájfonka kisült-e már hova dugta?! Ha kisült már ide vèle, had izzitsam melegébe! Jaj de szép az iphonocska ragyog rajta a kijelző! Ott egy fészbuk ott egy kamera jaj de szèp a iphonocska! (Rico)

  4. Taki - 2012.12.25. 13:24

    Nekem tetszett ,köszi..

Szólj hozzá Te is!