Egy felmérés szerint a legtöbb gyerek iPad-et szeretne a karácsonyfa alá

Tian 2012.11.23. 17:31 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 1 005

A Nielsen idei felmérésében megkérdezték az amerikai lakosoktól, hogy az elkövetkezendő 6 hónapban milyen elektronikai készülék beszerzését tervezik. A válaszadók eredményeit két csoportra osztották, és grafikonba rendezve megállapították, hogy mindkét csoport tagjai az iPad vásárlását részesítik előnyben a többi informatikai készülékkel szemben. Érdekességként megemlítendő, hogy a tavalyi felmérés alapján is jelentős előnnyel az iPad volt a nyerő a kisebb korosztálynál, úgy látszik ez idén sem változott.

Az egyik csoport tagjai a 6 és 12 éves kor között lévő amerikai gyerkőcök, akiknél első helyen (48%-kal) az iPad szerepel a kívánságlistán, majd ezt követően a Nintendo Wii U és harmadik helyen az iPod touch. Bár ők is szeretnének iPhone készüléket, viszont korunk miatt még nem tartanak rá igényt, így az 5. helyen szerepel az almás telefon. A válaszadók ugyanannyi százaléka választatna egyébként iPad minit, mint iPod touch-ot.

A másik csoport tagjai a 13 évnél idősebb amerikai gyerekek. Itt már a válaszadók csupán 21 százaléka szeretne iPad-et, illetve a Nintendo Wii U helyett, ők inkább jobb választásnak tartják egy számítógép beszerzését, ami érthető is, hisz nekik nagyobb igényeik vannak felhasználási téren, mint a kisebb gyerekeknek. Az iPhone ugyanúgy az 5. helyen szerepel, az iPad mini pedig a 9. helyre csúszott. Természetesen ők nem csak Apple készülékek felé kacsingatnak, hanem akár szóba jöhet egy Smart TV vagy más gyártó telefonja vagy tabletjei is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

  1. Scott - 2012.11.23. 20:12

    Ööö…. En most vettem egy gen4-et :-)

  2. Janipod - 2012.11.23. 22:25

    A legtöbb gyerek? Sztem a legtöbb felnőtt is szívesen látná a fa alatt…

  3. Lrobogo - 2012.11.25. 13:25

    A gyerekeket lehet a legjobban behülyíteni.

Szólj hozzá Te is!