A Windows felhasználók jelentős része Apple-re váltana

NZsolt 2012.11.20. 21:46 Apple, Mac 17 hozzászólás 1 687

Az új Windows helyett inkább Apple termék? A válaszadók 43%-a átpártolna az Apple-höz. Az Avast és az USAToday felmérést készített az amerikai Windows-felhasználók körében, hogy tájékozódjon, hányan szeretnének váltani a Microsoft új operációs rendszerére. Az eredmény megdöbbentő volt.

Október 25-én, egy nappal a Windows 8 megérkezése előtt készítették a közvéleménykutatást. A megkérdezettek mindegyike vagy Windows 7, vagy Vista, vagy XP tulajdonos volt. Valószínűleg minden előzetes számítást megborított az eredmény, ugyanis a felhasználók majdnem fele mondta azt, hogy inkább váltana egy Apple termékre, mint a Windows 8-ra.

“Egyre több háztartásban van egynél több asztali gép, és ezeket egyre tovább szeretnék használni, illetve sokan vesznek például iPad-et, és használják azt második/harmadik gépként”- nyilatkozta Jonathan Penn, az Avast stratégiai igazgatója.

Az összesen 360.000 válaszból megtudták azt is, hogy a válaszadóknak csak 16%-a tervezi számítógép vásárlását a közeljövőben. A megkérdezettek 68% váltana az új Windows 8-ra, 42% viszont iPad-et, vagy Mac-et venne ( iPad:30%, Mac 12%).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

17 hozzászólás

 1. Ruip Norbert Martin - 2012.11.20. 21:50

  Ha az XP-vel hasonlítják, akkor elhiszem!

 2. pontosanaz - 2012.11.20. 21:55

  Persze… Ez hülyeség. Én eddig akárkivel találkoztam és iMac, Mac Mini vagy Macbook tulaj volt mindegyik vágdosta volna fel az ereit.
  Erre használatba kellett vennem egy Mac minit a melóhelyen és már én is az ereimet vágdostam volna mire hozzámvágták, hogy tegyek rá Windows 7-et könnyebb lesz az életem. Azóta könnyebb az életem…

 3. aries - 2012.11.20. 22:45

  És összesen 110% voltak? 68+42? Ez hogy jött ki? Meggyőző eredmény… :)

  • KeleMan - 2012.11.20. 23:27

   Akkor értelmezd még egyszer a mondatot…

   “Avast’s poll of U.S. Windows users found 16% planned to purchase a new computer. While 68% indicated they would get one of the new Windows 8 models, 30% planned to buy an Apple iPad touch tablet, and 12%, an Apple Macintosh computer.”

   Segítünk. Átfedés miatt van, hiszen lehet olyan, aki egyszerre venne Win8-as gépet és pl. iPad táblagépet.

 4. Petronius - 2012.11.21. 00:29

  Ti a szellemi fogyatékosok klubjának tagjai vagytok?

 5. Petronius - 2012.11.21. 00:31

  Minek a parasztnak a kaviár?

 6. Dani - 2012.11.21. 06:07

  Ha az lenne a hír hogy a Macről akarnak váltani akkor meg azon háborodnátok fel, nem lehetne úgy kommentet írni hogy ne legyen mindíg valaki aki osztja az észt. Visszatérve a cikkre, én Win-es vagyok emés szeretnék váltani, mégpedig azért mert jó lenne egy kis változatosság, viszont anyámnak van egy Macbookja és állandóan engem hív ,hogy ezt hogy kell azthogy kell, és tényleg nehéz átszokni.

 7. Papamaci - 2012.11.21. 06:59

  Vagdosták az ereiket???
  Szerintem pedig az iMac egy igazán felhasználóbarát ketyere. Sőt, egyenesen hülyebarát. Én nagyon tartottam tőle, de ma már nem is kéne más. (még ingyen)
  Most már hallottál egy elégedett felhasználóról is:)

 8. iMarc - 2012.11.21. 08:02

  Én Mac minire váltanék, de csöves vok hozzá ;(

 9. Rnd - 2012.11.21. 08:06

  Nem konnyu atallni, sok minden hianyzik belole, amit a win alapbol tud. Ami logikus es konnyu az az OSX-ben elsore ertelmetlennek es bonyolultnak tunik. Viszont sok olyan van ami esszerubb es egyszerubb, De mindenre van megoldas, csak ra kell keresni. Nekem is kellett jopar het mire megszoktam. Hozzaallas kerdese, ha az ember 5 perc utan azt mondja h ez egy rks szr, akkor nem fog menni…

 10. Hunxplayboy - 2012.11.21. 08:11

  “Kedves” pontosanaz

  Az hogy képtelen vagy alkalmazkodni, és hogy a barátaid is hasonlítanak hozzád ez nem meglepő. A magyarok többsége ilyen. De az hogy az érveit vagdossák kicsit erős. Én informatikus vagyok, van személyes véleményem (Apple párti vagyok) de hogy valaki ne tudna megszokni egy pofonegyszerű rendszert amit még a nagyapám is ujra tud telepíteni (elejtette és tönkre ment a HDD, és úgy telepítette újra hogy semmilyen adata nem veszett el) az ne vegyen számítógépet hanem egy kaszát és menjen aratni! Az NE is próbálkozzon. Mindent lehet mondani az OSX-re vagy az iOS-re de azt nem hogy nehéz! Korlátolt? Lehet, de ezt is meg lehet oldani. Ha lehet akkor fikkázz bármit is ha van papírod arra hogy te qualifikált vagy és hogy mondhass ilyet.
  Annyit hogy én mit csinálnék, milyet vennék az anyagiaktól függ. Mindkét rendszert használom és szeretem. A Win 8at is régóta használom, igaz csak a bétát de lassan egy hónapja a commercial release-t és nagyon meg vagyok elégedve. Sokat fejlődött az xp és Vista óta az ablakos cég!

 11. Hunxplayboy - 2012.11.21. 08:30

  Egyébként pedig annyit az OSX tökéletességéről hogy jobban futtatja a WINDOWS-t mint egy arra hivatott gép

 12. iGyuri - 2012.11.21. 23:54

  Kedves Hunxplayboy!
  Teljes mértékben egyetértek !!!!!!
  Azok az emberek akik az Almát fikázzák,alapvetöen nem értenek még a windows- hoz sem !!
  Szinte minden nap olvasom a kommenteket és teljesen meg vagyok botránkozva ,hogy emberek miket irnak!!!!!
  Az almára 2 hét alatt át lehet állni és még élvezni is lehet,hogy a mindennapos kis dolgainkat pillanatok alatt meg lehet oldani anélkül,hogy közben egy frissítést vagy akármilyen rendszer módosítást kellene végezni! A windowsal sajna az van,hogy nem lehet 5 perc alatt az email-okat megnézni mert állandóan bombáz a frissitésekkel, de ez is csak szokás kérdése mert azèrt lehet alkalmazkodi,bár kissé idegesítö!! A win gép be és kikapcsolása is idöbe tellik tehát……. a fiuk Redmondban mindent megpróbáltak de nem úgy jött össze mint a Cupertoniaknak! Ezelött 10 évig volt a windows a vezetö most pedig az Apple tör rohamosan elöre. az idök változnak! nem biztos,hogy az új dolog az rossz is ! Csak egy kérdés az kommententelö okostojásokhoz,hogy vajon miért lehet az almára windowst telepíteni,holott egy teljesen más rendszer? A környezetemben egyre többen állnak át almára mert sokkal felhasználóbarátabb meg hardware terén is erösebb mint egy win gép. persze ezt meg kell tudni fizetni,de ha valaki már igazából kipróbálta az almát az nem szokott panaszkodni !! Az iPhone,iPad úgy jó ahogy van,meg az összes alma cucc,a windows is jó ha valakinek kielégiti a kivánalmait,tehát ne fikázzuk egymàst mert mindenkinek más az igénye és sajnos nincsen annyi operációs rendszer meg telefon a földön mint ember !!!!!
  Ha valaki ezeknél jobbat tud az csinálja meg és ne a száját jártassa feleslegesen és emellett iPhonnal mászkál és veri a mellét,milyen frankó csávóval állunk szemben és közbe fikázik mindenfele !!!! Nevetséges !!!!!

 13. László - 2012.11.23. 19:02

  Igen az Apple cuccokat nehéz megszokni…de utána egyértelműen azt mondja az ember, hogy megérte. :D

 14. Tamás - 2012.11.30. 00:10

  Múlt héten váltottam PC-ről Mac-re. Életem egyik legjobb döntése volt. Kényelmes, gyors, egyszerű.

  Nekem pont erre van szükségem.

 15. Ákos - 2012.12.03. 18:29

  Karácsonyra szerintem meg fogom lepni magamat egy mac minivel :DD a winfos után biztosan megkönnyíti az életemet. A mai nap köbö 27x fagyott le ez a szar…
  a videókártyát nem bírja a táp… Elegem van.. A mac nem nagyon fagy le… … egyszerű és nagyszerű :D

 16. Ákos - 2012.12.03. 18:31

  Még hozzátenném ,hogy nem szeretném fikázni a windowst mert az egy remek rendszer főleg játékhoz :) A gépemet meg is fogom tartani játékhoz. A mindennapi dolgokhoz pedig a mini.

Szólj hozzá Te is!