A kínaiak szívesen dolgoznának az Apple-nél

Helme 2012.11.11. 22:25 Apple, Egyéb 0 db 295

A külföldi vállalatoknál való munkát a kínaiak többsége előnyben részesíti, ugyanakkor az állami kézben lévő cégek is népszerűek a munkavállalók körében – derül ki egy friss felmérésből. A China Daily napilap által idézett kutatást az Antal International nemzetközi munkaerőpiaci cég készítette el 3600 fő bevonásával. A munkavállalóktól azt kérdezték, hogy saját iparágukban, jelenlegi munkahelyükön kívül mely vállalatoknál helyezkednének el a legszívesebben, s a válaszokból az derül ki: a kínaiak kétharmada inkább dolgozna külföldi vagy nemzetközi cégnek, mint kínainak.

A fogyasztói cikkek piacán jelenleg a Coca Cola, a Procter&Gamble és az Unilever számítanak a legvonzóbbnak, az információ-technológia iparágában a Google, az IBM és az Apple kerültek a lista legelejére. A többi szektorban szintén túlnyomó a külföldi cégek iránti preferencia, ugyanakkor a korábbi felmérésekkel összehasonlítva az is látszik: egyre népszerűbbek az állami kézben lévő kínai vállalatok.

A multinacionális cégeknél dolgozók fele válaszolt úgy: szívesen dolgozna egy állami tulajdonú társaságnál. A központi cégek vonzereje nemzetköziesedésük, az általuk biztosított stabil karrierlehetőségek, a biztos állás miatt értékelődött fel az elmúlt években – vélik a szakemberek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!