Egyszerűen bomlik és vízben oldódik az Apple új csomagolóanyaga

KeleMan 2012.10.13. 16:26 Apple, Egyéb 1 db 841

Az Apple folyamatosan szem előtt tartja, hogy az általa forgalomba hozott termékei rendkívül környezetbarát tulajdonságokkal rendelkezzenek. Úgy néz ki ez mostantól már nem csak a fizikai termékekre, hanem azok csomagolására is igaz lesz. Az új iPod touch és iPod nano készülékek dobozai, valamint az EarPods fülesek csomagolása a műanyag dobozon kívül ugyanis rendkívül gyorsan lebomlik meleg vízzel érintkezve.

Bár az Apple nem adott ki hivatalos közleményt, hogy miből is készül a csomagolás, az alábbi videó önmagáért beszél. Ahogy beletesszük a csomagolóanyagot a vízbe, az pár pillanat múlva apró darabkákra bomlik szét és csupán egy fehér massza marad belőle. A szakemberek arra következtetnek, hogy az anyag valamiféle újrahasznosítható tápióka papírból készülhet.

Ahogy az Apple környezetvédelmi aloldalán is olvashatjuk, a fenti anyagot még az iPhone készülékek csomagolásában is felhasználják.

“Millions of iPhone packages are made from renewable tapioca paper foam material.”

Mindenesetre reméljük, hogy az EarPods fülesek és iPod készülékek hatalmas raktárait nem veszélyezteti beázás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Hunxplayboy - 2012.10.13. 19:51

    Nagyon helyes. Én úgy gondolom hogy mindenkinek hasonló képen kellene gondolkoznia!

Szólj hozzá Te is!