iOS 6 – Egyedi értesítések és riasztások postafiókjainkhoz

KeleMan 2012.10.09. 17:29 Apple, iPhone 7 hozzászólás 5 911

Gondolom sok azon felhasználóknak a száma, akik az iOS eszközükön lévő e-mail fiókokból többet is használnak. Hiszen ott a Gmail, a Yahoo, ott az iCloud, a Freemail, Citromail és még akár az otthoni internethez a szolgáltatótól kapott egyedi e-mail postafiókok is. Én magam is 5-6 különböző postafiókot használok, hogy az elektronikus levelezésem mindig elérjem és ne maradjak le semmilyen fontos levélről.

Az új iOS 6 mobiloperációs rendszer egyik remek újdonsága, hogy mostantól minden egyes postafiókhoz külön-külön állíthatunk be egyedi értesítéseket és riasztásokat, megváltoztathatjuk a hozzájuk tartozó csengőhangokat, stb. De lássuk mindezt a gyakorlatban.

1. lépés: Válasszuk ki a kezdőképernyőn a Beállítások ikont

2. lépés: Keressük meg az Értesítéseket.

3. lépés: Ezen belül válasszuk ki a levelezést.

Itt láthatóak külön-külön az eszközön tárolt e-mail postafiókjaink. Minden egyes postafiókot külön-külön lehet menedzselni megkönnyítve így a fontos e-mailek szelektálását. Amennyiben kiválasztunk egy levelező postafiókot, akkor rögtön eldönthetjük, hogy az adott e-mail címünkre érkező levelekről kérünk-e értesítéseket. Ha nem, úgy elegendő csak kikapcsolni, de ha mégis kérnénk, akkor eldönthetjük azt is, hogy hol jelenjenek meg a kijelzőn a beérkező leveleink.

Kérhetjük, hogy ne jelenjen meg, esetleg egy lenyíló fülön a kijelző tetején az Értesítő ablakban, vagy akár riasztásként a képernyő közepén. Ki és bekapcsolhatjuk a jelvényeket is. Ez azért is fontos, mert amennyiben van 10 olvasatlan e-mailünk például két postafiókban egyenként 5-5 db. De ezt az egyiknél kikapcsoljuk, akkor a Mail ikon felett nem 10 db, hanem csak 5 db értesítő ikon lesz megtalálható.

A beérkező e-mailekről minden postafiókhoz különböző csengőhangot is beállíthatunk, valamint itt jelölhetjük be azt is, hogy lássuk a levél tartalmából is az első pár sort, vagyis egy rövidített előnézetet. Ugyancsak itt állíthatjuk be, hogy zárolt képernyőnél jelezzen-e a készülék, amennyiben elektronikus levelünk érkezett.

Aki inkább vizuális típus, az alábbi videón is megtekintheti a beállításokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. SDaniel55 - 2012.10.09. 17:34

  Én egyik napj jöttem rá, great feature. :)

 2. strucc007 - 2012.10.09. 18:49

  Ezt rögtön az iOS 6 megjelenése után megtaláltam ;) de engem nem igazán érdekel. Sokkal jobban érdekelne, ha a BCC magamnak funkció fiókonként beállítható lenne…de sajna nem az, és baromira bosszantó, amikor pl. a Gmail eseten megkapom uazt a mailt magamtól, ami az elküldöttekben is ott van :((

 3. Limp Elek - 2012.10.09. 21:15

  Nagyon jó lenne, de előbb be kéne fogadni azt a levelet. Borzasztó, hogy a gmail-eknél nem működik a “push”, csak az icloud-nál engedi. Ahogy Jobs mondaná, ez SZAR.

 4. Sudisz - 2012.10.09. 22:36

  Az én megoldásom sokkal egyszerűbb volt. Minden fiókomat összecsatoltam a gmailessel.

 5. pepezino - 2012.10.10. 16:50

  Nekem működik gmail “push”, csak a Google Exchange fiókot kellett beállítani…

 6. strucc007 - 2012.10.12. 13:55

  Nekem is működik a push a gmail-es fióknál.

 7. Gabi - 2012.10.15. 20:35

  Segítsèg! Nekem egyàltalàn nem talàlja a servert a frissìtès utàn. És ahogy elnézem, a betűkészletet is átvariáltàk! :(((

Szólj hozzá Te is!