Bob Mansfield havi kétmillió dollárért maradt ott az Apple-nél

Helme 2012.10.05. 15:01 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 695

Az Apple még június végén adta hírül, hogy Bob Mansfield nyugdíjba vonul. Ő felelt 2005-től a Mac számítógépek hardvertervezéséért, majd az iPhone, iPod és iPad készülék megalkotásában is segédkezett. 1999-ben került az Apple állományába.

Az Apple akkor bejelentette, hogy Bob Mansfield helyét Dan Riccio veszi majd át, aki az iPad hardvertervezési csapatának volt a vezetője, valamint Craig Federighi is tagja lesz majd a belső körnek, aki a Mac szoftverfejlesztési ágazatának alelnöke volt. Aztán Bob Mansfield mégis maradt. Szeptemberben arról írtunk, hogy vélhetően azért marad, hogy az Apple következő nagy dobásán dolgozzon. De úgy tűnik mégsem erről van szó.

A Bloomberg újságírói nem hagyták ennyiben a történetet és mostanra sikerült kicsit utánajárni a történeteknek. Ha a hírek igazak, akkor a dolgozók megkeresték Tim Cook-ot, ugyanis úgy gondolták, hogy Dan Riccio még nem elég tapasztalt egy ilyen fontos csapat vezetéséhez. Mivel már kisebb lázadás tört ki, így Cook személyesen kereste meg Mansfieldet, hogy maradásra bírja. Egyelőre senki nem tudja, hogy önszántából akart-e nyugdíjba menni, vagy megmondták neki, hogy jobb lenne, ha inkább elmenne pecázni hétköznaponként.

Átszámítva nagyjából havi 442 millió forint és kiemelt pozíció megtette hatását. Általános tanácsadóként dolgozik az Apple-nél, az egyetlen főnöke Tim Cook, de azt nem tudni, hogy pontosan mit csinál. Ha kijön az iPad Mini talán erről is lehullhat a lepel. Mindenesetre mi örülünk, hogy a veteránok nem hagyják ott az Apple-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. Qpack - 2012.10.05. 19:50

    Havi zsebpénzem…

  2. iGnoom1548 - 2012.10.06. 02:10

    Irok neki egy e-mailt, hogy küldjön már 1-2 milliót, neki az olyan mintha 100ft -ot bedobna az automatába, de lehet sokat mondtam.

  3. Richmonde - 2012.10.06. 18:28

    Na most már legalább tudjuk miért ennyi az annyi…

Szólj hozzá Te is!