Az Apple segítségével a Facebook túllépte az 1 milliárd felhasználót

KeleMan 2012.10.05. 17:20 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 1 181

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a tegnapi napon hivatalosan is bejelentette, hogy a 8 éve a Harvard Egyetem egyik kollégiumi szobájában életre hívott közösségi oldala átlépte a bűvös 1 milliárdos felhasználói számot. Óriási mérföldkő ez a Facebook történetében, hiszen ezáltal a Föld lakosaiból minden hetedik ember megtalálható a hálózaton. A Facebook készítői egy videót is kiadtak az alkalomra.

Mark Zuckerberget a jeles alkalom okán megszólaltatta az NBC News hírtelevízió is, ahol Matt Laurerel beszélgetett a Facebook jelenlegi és jövőbeli terveiről, valamint az Apple céggel való kapcsolatáról. Zuckerberg elmondta, hogy az Apple rendkívül nagy segítséggel volt, hogy átléphessék ezt az óriási számot, köszönhetően az iOS 6 mobiloperációs rendszerbe és az új OS X 10.8-as Mountain Lion rendszerbe mélyen integrált Facebook kliensnek.

Zuckerberg továbbá elmondta azt is, hogy rendkívül jó kapcsolatokat ápol az Apple vezetőivel. Legutóbb, az iPhone 5 megjelenésével is Tim Cook küldött egyet a részére. A riporter, Matt Laurer persze kapva kapott az alkalmon, hogy megkérdezze Markot, milyen készüléket használ fő eszközként a mindennapjai során. Mark azonban egy nagyon elegáns válasszal azonban kitért előle. Elmondása szerint az iPhone egy nagyon jó platformot biztosít, de fontos megjegyezni, hogy a Facebookot többen használják Androidos készülékekről.

Amúgy ha a számok nyelvére kívánjuk lefordítani a mérföldkőnek számító 1 milliárdos felhasználói bázist, akkor az alábbiak szerint képzeljük el az adatokat. Igazán impozáns és folyamatosan növekszik. Összesen eddig 1.13 trillió lájk gyűlt össze, 140.3 milliárd baráti kapcsolat van a hálózaton, 219 milliárd fényképet töltöttek fel a felhasználók, 62,6 millió zeneszámot hallgattak meg, melyet összesen 22 milliárdszor játszottak le, ez összesen 210.000 évnyi zenehallgatást jelentene, 600 millióan mobilkészülékről használják a Facebook oldalát és 17 milliárd bejegyzés született földrajzi hely megadása mellett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Tomek - 2012.10.07. 02:31

    remelem is h mindig több andriidos lesz….(irónia)

Szólj hozzá Te is!