Október 17-én újabb médiaesemény várható – Jön az iPad mini?

KeleMan 2012.10.02. 13:06 Apple, iPad 0 db 1 273

A Fortune magazin legfrissebb jelentése szerint, egy neve elhallgatását kérő informátortól úgy értesült, hogy az Apple október közepén újabb médiaeseményt fog tartani. Ez egybevág azon pletykákkal, melyeket még az új iPhone és iPod készülékek bejelentése előtt hallottunk. Az információk szerint az Apple 2012. október 17-én, szerdán tarthatja majd meg a rendezvényt, melyre a sajtómeghívókat várhatóan egy héttel előtte, október 10-én küldi ki.

A médiaeseményen minden valószínűség szerint bemutatásra kerül majd az iPad kistestvére, a 7,85″-es kijelzővel ellátott iPad mini (esetleg iPad Air) készülék. Az Apple számára egyszerűen nem fért volna bele egy eseménybe az összes termék frissítése, valamint vélhetően nem szerették volna, hogy a kisebb iPad elhalássza a potenciális vásárlókat az iPhone 5 elől. Talán az Apple már számolt azzal, hogy az iPhone 5 lassabb gyártása miatt erre azonban nem kerül sor.

Várható az is, hogy a 2012. szeptember 12-én bemutatott új iPhone 5 és iPod készülékeknél bemutatott Lightning csatlakozóval lesz felszerelve a kisebb iPad készülék is, ezzel lassan az Apple mindegyik eszközénél átáll a fejlettebb töltőcsatlakozóra. Kérdéses, hogy vajon a 9,7″-es Retina kijelzővel ellátott iPad készüléket frissíti-e az Apple, vagy abból majd csak jövő tavasszal várható egy újabb modell.

Ha hihetünk a pletykáknak és az iPhone 5 körüli bevezetési időszakoknak valamint hasonló menetrendeknek, akkor a bejelentést követően, várhatóan már 2012. október 26-án már a boltok polcain lehet az iPad kistestvére az USA-ban, míg Magyarországon november elején debütálhat. A kisebb iPad mini készülékek várhatóan Brazíliában készülhetnek, mivel a Macotakara oldalának jelentése szerint nincs információjuk, hogy hasonló termék gyártása kezdődött volna el Kínában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!