Az iOS 6 térképe részletgazdagabb a Google Earth 3D-nél

Legendd 2012.07.27. 12:12 Apple, iPhone 2 hozzászólás 1 947

A Google és az Apple is a közelmúltban mutatta be az új, 3D-s megoldásokat felvonultató térképeit, s ez azonnal adja az összehasonlítás lehetőségét. Az eredmény, ha nem is meglepő, de mindenképpen figyelemreméltó, ugyanis egymás mellé helyezve a két térképet láthatjuk, hogy bizony a Google Earth 3D kevésbé részletesebb képekkel rendelkezik a konkurens megoldásnál, főleg az építményeket szemügyre véve. Mindezen eredmény a Google Earth legújabb, 7.0.0 variánsa és a még béta fázisban lévő iOS 6 Maps között jött létre, így utóbbi akár még javulhat is a végleges kiadás pillanatáig.

Az első kép a San Franciscoban található Moscone Centerről készült, s már itt is jól látszik, hogy bizony a Google jóval “kockásabb” képeket rögzített a vetélytársnál, hiszen az Apple térképén az élek lekerekítettebbek.

Ha következő két képet szemügyre vesszük, tisztán látható, hogy a Google egy kicsit ferdébb, azaz kisebb szögből készítette a képeket, ami minden bizonnyal egy alacsonyabb repülési magasságot is magában foglal. Szintén látható az élek jobb minősége az Apple-nél, hiszen ha rápillantunk a térképre, az almás építmények teteje sokkal jobban kivehető. Nincs információ a pontos renderelési számokról, ám az Apple ebben úgy tűnik, élen jár.

A két térkép egyébként kicsit másképpen működik, hiszen amíg a Google a teljes betöltés idejéig homályos felületet mutat, addig az Apple inkább egy szürkeséget “ábrázol”. Előbbi mindenképpen szebb megoldás, de egyelőre egy telefonon történő valós 3D navigációról beszélünk, szóval nem kell elvárni az azonnali követést.

Annyit mindenesetre tudunk, hogy a Google Earth 3D-s térképekkel csak a következő városokról rendelkezik: Los Angeles, Boston, San Francisco, Genf és Róma, ám a jövőben természetesen ez még bővülni fog. Az Apple-nél ilyen adat nem látott napvilágot, egyelőre várhatjuk az iOS 6 megjelenést, amiben már biztos benne lesz a 3D-s navigáció.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

2 hozzászólás

  1. Keresztes György - 2012.07.28. 12:28

    Nem volt teljesen tiszta hogy a Google Earthben csak a fenti nehany város 3Ds térképét tartalmazza. Hiszen több száz nagyváros köztük Budapest is kiváló reszletességben elérhető 3Dben. Nem értem a cikk írót…

  2. ekre - 2012.07.31. 13:27

    hát, ahhoz képest BP nagy része is egész 3D-s a google megoldásában :)
    amúgy nem csak a 3D részletessége érdekes, érdemes lenne megnézni a térkép információkat. na ott az apple megoldása évekkel van lemaradva. rendkívül hiányos. még londont nézve is. budapestet ne is említsük.

Szólj hozzá Te is!