Megjelenés után 8 órával már feltörték az iPhone 5-öt

Helme 2012.09.24. 15:22 Apple, iPhone 2 hozzászólás 3 002

Mint ahogyan eddig, most sem fogunk törésekkel foglalkozni, azonban a Daily Mail arról számolt be, hogy egy San Franciscóban tevékenykedő hackernek az iPhone 5 megjelenésétől számított 8 órán belül sikerült manipulálnia a telefon operációs rendszerét. Természetesen ezt nem csak állította, hanem bizonyítékot is csatolt hozzá.

Grant Paul, aki egyébként legális programokat is szokott készíteni az Apple termékeire, az iPhone-os underground közegben nagyon ismertnek és népszerűnek számít. Sokat köszönhetnek neki azok az almás felhasználók, akik nem szeretik az óriásvállalat megkötéseit és saját maguk akarnak rendelkezni az i-termékeik felett.

A chpwn néven tevékenykedő programozó Twitteren tett közzé egy képet, melyen jól látható, hogy egy iPhone 5 képernyőmentését ábrázolja. A külön érdekesség, hogy látható a cydia, mely a lelke az egész jailbreakelésnek. Ezt lehet igazán gyors munkának nevezni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Nagy András - 2012.09.24. 15:44

    Ez még akár PhotoShop is lehet. :P

  2. Fleshman - 2012.09.24. 17:00

    Mivel már hónapokkal elötte fel volt törve az iOS6 beta….

Szólj hozzá Te is!