Steve Jobs feltámadása – Itt az iFhone 5, Mac Daddy!

KeleMan 2012.09.22. 12:22 Apple, Steve Jobs, Tim Cook 4 hozzászólás 1 112

A még 2012. szeptember 12-én Tim Cook által prezentált, majd Phil Schiller által bemutatott iPhone 5 a szakmai berkekben osztatlan elismerésnek örvend. A készülék tulajdonságairól csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ezt mutatják az óriási eladások is, de az Apple felhasználók többsége mégis megosztott lett. Sokan mondják, hogy ez már nem az az Apple, amiben Steve Jobs hitt.

Tim Cook személye már nem generál akkora kultuszt, mint anno a Steve Jobs vezette vállalat. Mi úgy gondoljuk, hogy ez így is van rendjén, hiszen egy vállalat, legyen az bármennyire is jó vagy rossz, nem függhet egy embertől. Az Apple számára évekbe telt, míg felépítették a márkát, újra meg újra. Aztán Steve Jobs betegsége miatt, majd többszöri betegszabadsága okán különböző változatok születtek arra, hogy az ő zsenijének kultuszát, hogyan tudnák leépíteni úgy, hogy ez ne hasson ki a részvények árfolyamára, minél kevesebb negatív kritika érje az Apple-t.

Mindenesetre pénz beszél, és ebben az Apple még mindig nagyon jól áll, olyannyira, hogy az elmúlt napokban a részvények árfolyama átlépte a 700$-os határt is. Egyvalami azonban biztos, Steve távozásával már nem lesz az Apple olyan, amilyennek látni szeretnénk. De a cél ugyanaz. A lehető legjobb termékeket gyártani a felhasználók számára. És ebben az iPhone 5-nek is szerepe lesz. Az pedig, hogy Tim Cook az új vezérigazgató, már több, mint egy éve nem feltétlenül baj.

Talán a prezentációs képessége gyengébb, mint Steve Jobsnak, de ettől a termékeik akkor is világszínvonalúak. Mindenesetre a Mondo.com úgy érezte, hogy kicsit kifigurázza az új telefon körüli hisztit és elkészít egy klipet, melyben Tim Cook megpróbál világuralomra törni, de ezt Steve Jobs nem hagyja annyiban, ad Tim Cook-nak egy garbót és elmagyarázza a lényeget az Apple új iFhone 5 termékével kapcsolatban. Mindezt amerikai gengszter rap stílusban. A videó nagyon jó, tele van apró kis gegekkel, mindenhol találni valami poént vagy utalást az Apple elmúlt időszakával kapcsolatban.

A találatért köszönet Juhász Nándornak!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Robi - 2012.09.22. 12:46

  Az iphone 5 nagyon gyors, nagyon jó ez tény. De akkor mi lesz a következő iphone (5S) -al megint csak egy feltuningolt változatot kapunk?? nah az már gáz lenne! márpedig van rá esély az eddigiek alapján!

 2. Antal Bálint - 2012.09.22. 21:00

  Jo gazdag lehet mara a video keszitoje :) Es meg alig kerult fel a netre.

  • strucc007 - 2012.09.24. 19:15

   A videó mögött ugyanaz a cég áll, akik anno. Happy Tree Friends-et készítették… ;)

 3. Juhász Nándor - 2012.09.22. 23:23

  Koszi KeleMan hogy fel tetted ;)

Szólj hozzá Te is!