Bréking! Az iPhone 5 még nem fogja tudni használni a T-Mobile-os 4G-t

Helme 2012.09.21. 15:48 Apple, iPhone 6 hozzászólás 3 076

Éjfél után pár perccel a T-Mobile lerántotta a leplet az iPhone 5 árairól. A legfurcsább momentum kétségtelenül az volt, hogy a 4G/LTE képes, új iPhone Ikon díjcsomagjához nem társítottak nagy sebességű mobilinternetet, ráadásul Mozaiknál sem lehetett külön rendelni. Utánajártunk, hogy mi a probléma.

Az elmúlt hónapokban sokszor írtunk arról, hogy a T-Mobile az ország különböző pontjain hálózatfejlesztést végzett, s elérhetővé vált az új dimenziós mobilinternet. Tavaly novemberben az elsők között próbálhattuk ki  a- még erősen tesztelés alatt álló –  rendszert. Akkor az volt a tapasztalatunk, hogy nagyon gyorsan dolgoznak a mérnökök, és a következő év végére akár az összes nagyvárosban elérhető lesz a szolgáltatás.

Bár a fejlesztések jól haladtak, több forrásból azt hallottuk, hogy jelen pillanatban a T-Mobile 4G-s hálózata nem biztos, hogy készen áll arra, hogy megrohamozzák a felhasználók mobilkészülékekkel. Bár már kereskedelmi forgalomban van a gyorsabb internet, jelenleg csak stickes megoldás létezik, havi 10 ezer forintért. Mivel a T-Mobile-nál nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználói élményre, így értesüléseink szerint nem akartak kellemetlenséget okozni az előfizetőknek az esetlegesen felmerülő problémák által.

Mivel rengeteg levelet kaptunk Tőletek a 4G kapcsán, szerettünk volna egy hivatalos állásfoglalást közölni, hogy ne csak pletykák alapján tájékozódjatok. A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságától megkérdeztük, hogy az iPhone 5 készülékhez utólagosan lehet-e 4G-s csomagot igényelni a boltokban, illetve a telefonos ügyfélszolgálaton. Kevesebb, mint egy órán belül megkaptuk a választ.

Az iPhone 5 készülékeket átmenetileg a 2G/3G hálózatunkkal szolgáljuk ki a szolgáltatások zavartalansága érdekében. A szükséges műszaki tesztek elvégzése után, várhatóan még 2012 folyamán a 4G képes iPhone 5 felhasználók számára is elérhető lesz a T-Mobile szupergyors 4G/LTE hálózata – olvasható a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságának levelében, melyet az iPhoneHungary számára küldött.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

6 hozzászólás

 1. admkrly - 2012.09.21. 16:37

  hahaha, epic fail.

 2. JakeJ. - 2012.09.21. 17:09

  Nem érdekel!
  Én akkor is akarom a kicsikét!
  Legyen már jövő hét!!!!!

  • strucc007 - 2012.09.21. 17:43

   Engem sem. Egyrészt mert nincs magyar előfizetésem, másrészt meg nem fizetnék érte plusz pénzt.
   Az ilyennek egyébként automatikusnak kellene lenni, amilyen képes a telód, olyan sebességű netet kellene alapból kapnod mindenféle plusz izé nélkül…

 3. marpad - 2012.09.21. 17:57

  Tehát továbbra sem tudni, hogy kell-e külön előfizetni 4G-re, vagy a Mozaik és/vagy Ikon csomag tartalmazza majd…

  Legalább ezt mondták volna meg! Remélem, hogy megveszem Mozaikkal és kiderül, az nem támogatja a 4G-t…

 4. Kresz - 2012.09.21. 21:53

  Ha benne lesz valamelyik díjcsomagban felár nélkül, akkor oké. A T-Mobile-t ismerve viszont úgy gondolom, hogy ezért az “extráért” borsos árat kell majd fizetni. Valójában nem látom értelmét, mert otthon mindenki Wifizik, amikor meg úton van vagy épp dolgozik, bőven megteszi a 3G. Inkább azzal foglalkoznának a T-nél, hogy a 3G hálózat stabil legyen és hogy mindenhol legyen az országban, mert vannak települések, ahol nemhogy 3G, de még térerő sincs.

  • strucc007 - 2012.09.21. 22:14

   Egyetertek. Szanalmas, amikor a Budapest-Becs vonalon nem lehet netezni, de telefonalni se nagyon… Erdekes, amint atlepem a magyar-osztrak hatart, minden muxik rendesen :) 3G vagy 4G igazan nem erdekel, torremtezni nem szeretnek mobilon. Nalam a lenyeg a stabil, akadasmentes szolgaltatas…

Szólj hozzá Te is!