Az Intel németországi okostelefon modemgyártásra szakosodott részlegét is felvásárolhatja az Apple

HusztiD 2019.06.21. 09:55 Apple, Egyéb 0 db 81

AppleQualcomm-settlement

Az Information legújabb értesülései alapján az Apple és az Intel tárgyalásokat folytat egy lehetséges felvásárlásról. Ha korábban figyeltük a híreket, akkor tudhatjuk, hogy nem ez az első ilyen eset, ugyanis anno pletykaszinten felmerült a mostanihoz hasonló eset, azonban a legutóbbi információk alapján az almásokat továbbra is érdekli az akvizíció.

Az Intel-nek van egy úgynevezett okostelefon modemekre szakosodott részlege, ahol jelenleg a 4G modemeket gyártják, illetve már javában fejlesztik az 5G egységeket. Természetesen több ilyen kisebb részlege van a gyártónak, de vállalaton belül ez az egyik legnagyobb, ami ráadásul Németországban található. Voltaképp az Intel 2011-ben vásárolta fel 1,4 milliárd dollárért a helyi Infineon-t, melyre most a kaliforniaiak pályáznak.

Konkrétabb információk egyelőre nem láttak napvilágot, így kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Nem titok, de az utóbbi időben az Apple is azon dolgozik, hogy mihamarabb elhozza az 5G-t okostelefonjaiba, de hogy ezen megoldással sikerül-e, az még a jövő titka.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!