10 millió új iPhone készülék eladására számítanak az első héten

KeleMan 2012.09.06. 15:21 Apple, iPhone 1 db 912

Azt már tudjuk, hogy az Apple előzetes várakozása az új iPhone készülékkel kapcsolatosan óriási. Phil Schiller nemrég azt is elárulta, hogy a hatodik generációs iPhone teljes életciklusa alatt 250 millió eladott készülékre számítanak. És a készülék nem csak azért lesz óriási, mert megnövelt, 4″-es kijelzőt kap vagy épp 4G/LTE hálózati támogatást. Azért lesz óriási üzlet, mert az emberek az iPhone 4S bejelentése óta várnak rá!

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzőjének előrejelzése szerint az Apple a megjelenést követő első egy hétben 6 és 10 millió készüléket is értékesíthet, amennyiben azt nem nehezítik a gyártási körülmények.

“We believe that if the 21st is the actual ship date, Apple could sell 6 million to 10 million iPhone 5s in the final week of September barring supply issues.”

Ez egy olyan óriási szám, ami valóban hihetetlennek tűnik, hiszen a legjobb mobiltelefonkészülékekből is egy-egy gyártó örülhet annak, ha ennyit el tud adni egy év alatt. Összehasonlításképp 2010-ben az iPhone 4-es modellből 1,4 millió darab fogyott az első 3 napban, míg az iPhone 4S-ből egy évre rá 4 millió telefont adott el az Apple a forgalmazást követő hétvégén. De a 10 millió 7 nap alatt mégis óriási lenne, de természetesen nem elképzelhetetlen.

Gene Munster rámutatott azonban, hogy bár lehet, hogy ennyit el tudna adni az Apple, ez azért nagyban függ a gyártástól is, hiszen lehet, hogy csupán 7 milliót tudnak gyártani. Ebben az esetben ismét kialakulhatnak 4-5 hetes várólisták is az USA-ban. Itthon pedig aki nem a premier napján vásárol majd a készülékből, szintén számíthat a várólistákra. A T-Mobile-nál az iPhone 4 2010-es bemutatása után még 2011 februárjában is voltak várólisták. Reméljük mindenesetre, hogy nem lesz hiány az Apple új iPhone telefonjából.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. a.sebi - 2012.09.06. 15:54

    hmmm en is kivancsian várom már…

Szólj hozzá Te is!