Nézd meg 3D-ben, hogy milyen lesz az új iPad mini!

KeleMan 2012.09.06. 17:14 Apple, iPad, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 2 843

A MacRumors a Ciccarese Design stúdiójával közösen együttműködve kiadott pár koncepcióképet és egy videót is, hogy milyennek képzelik el a pletykák alapján a kisebb, 7,85″-es iPad mini táblagépet. A Ciccarese stúdiója ismét remek munkát tett le az asztalra, ahogy azt már megszokhattuk tőlük.

A srácok egy 3D-s látványtervet is közzétettek, melyet ezen az oldalon tekinthettek meg. A legújabb Chrome és Firefox böngészők már kezelik alapból a WebGL tartalmakat, de aki Safari böngészőből nézegetné a koncepciót, azok a böngészőn belül tudják ezt bekapcsolni.

Először engedélyezzük a fejlesztői menüpontot, amit itt tudunk megtenni a böngészőben. “Safari -> Preferences -> Advanced -> Show Develop menu in menu bar” majd ezután válasszuk az “Enable WebGL” opciót.

Az új iPad mini készülékről annyit érdemes tudni, hogy azt nagy valószínűség szerint az Apple várhatóan majd csak októberben fogja bemutatni egy újabb keynote során. A tábla megszólalásig hasonlítani fog a nagyobb iPad készülékre azzal a különbséggel, hogy a kijelző mellet lévő káva lényegesen vékonyabb lesz, ezáltal egy hosszabb kialakítású dizájnra számíthatunk.

Az új eszköz várhatóan extrém vékony lesz, hasonlóan, mint a jelenlegi iPod touch készülékek. A készülék paramétereit tekintve az várhatóan egy az egyben meg fog majd egyezni az iPad 2-es táblagéppel. A méreteit tekintve a 9,7″-es nagytestvérhez képest 33%-al lesz kisebb, de egy átlagos 7″-es táblánál közel 40%-al lesz mégis nagyobb. A képekre kattintva azok megtekinthetőek nagyfelbontású változatban is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. Strucc007 - 2012.09.06. 20:06

  Tetszik h kicsi, tetszik h praktikusabb, tetszik h vékonyabb a kávája. Nem tetszik, h nem retina. Valószínűleg a következő generációs iPad is hasonló design-t kap, úgyhogy valszeg csak arra fogom lecserélni a jelenlegi iPad 2-met.

 2. Domi - 2012.09.06. 23:13

  Hát detto. Énis lecserélem az ipad 2-met de az lenne a legjobb ha ez a mini is retinás lenne.

 3. Kelcsiot - 2012.09.17. 12:46

  Na, akkor már azt is tudjuk, hogy ilyen nem lesz.

 4. llaszlo - 2012.10.09. 22:47

  @ Strucc007 – 2012.09.06. 20:06
  Azért ha ugyanaz a felbontás,mint az iPad2-nél – márpedig logikus lépés lenne, mert nem kellene újabb appokat írni – akkor szebb képe lesz, mint a 2-nek, mert kisebb területen lesz ugyannyi képpont.

Szólj hozzá Te is!