Titkos Apple-Google megbeszélések zajlanak a fogyasztók háta mögött

KeleMan 2012.09.03. 18:22 Apple, Egyéb 0 db 637

A Reuters beszámolója szerint a színfalak mögött az Apple és a Google vezérigazgatói, Tim Cook és Larry Page a múlt hét folyamán hosszabb megbeszéléseket folytattak a szabadalmi kérdésekkel kapcsolatban. Bár a Google kijelentette, hogy az Apple és a Samsung között zajló bírósági ítélet, – mely a Samsung számára több, mint 1 milliárd dolláros kártérítést írt elő – nem befolyásolja az Androidos operációs rendszert, most mégis úgy tűnik a Google is hajlik végre a békére.

A világ két legnagyobb vállalatának első embere állítólag az Apple szabadalmi perének megnyerése után döntött a titkos konzultációk mellett. A Reuters állítása szerint jövő hét folyamán újabb megbeszélések várhatóak a két szakember között. Fontos lenne az Apple számára is lezárni végre a harcot, hiszen bármennyire is próbál függetlenedni a többi óriástól, jól látszik, hogy ez nem megy mindig egyszerűen. Elég ha csak a YouTube vagy a Google térkép kidobására gondolunk az új iOS rendszerből.

Bár sok jóra nem lehet számítani, hiszen az iOS és az Android készítői míg világ a világ, ellenfelek lesznek, de talán születhetnek olyan megállapodások is, melyek a fogyasztók érdekeit is szem előtt tartják majd. Addig is azonban a harc folytatódik, a megbeszélések pedig zajlanak tovább. Reméljük mihamarabb konszenzusra jut a két vállalat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!