Új felületet kap az AppStore az iOS 6-ban

KeleMan 2012.09.02. 12:44 Apple, iTunes 3 hozzászólás 1 599

Új felületet adott ki az Apple a hamarosan érkező iOS 6 mobiloperációs rendszerben. A pár napja élesített új funkció az iOS 6 alkalmazásboltjának keresési felületét érinti egyelőre, mely az Apple szerveroldali frissítése hozott el nekünk, így tulajdonképpen nem volt szükség új iOS 6 béta kiadásra, a változások azonnal végbementek, de egyelőre csak az iOS 6 bétával rendelkezők számára. Az új kártyák szerinti keresés elsőre talán furcsa lehet a már jól megszokott lista nézethez képest, hiszen jóval kevesebb appot láthatunk egyszerre, iPhone készüléken konkrétan mindig csak egyet, míg iPad táblagépen 3×2-es tagolásban 6 alkalmazást.

Az újdonság azonban lehetőséget nyújt arra, hogy egy-egy alkalmazás előnézeti képét is egyből láthassuk, így már a keresés alatt tisztában lehetünk azzal, hogy valóban arra az appra van-e szükségünk. A “kártyákon” továbbá megtalálhatóak a programok ikonjai, nevei, az áruk és ami ismét újdonság, hogy az értékelések alatt az értékelések száma is.

A Top Charts menüpont is frissült, az eddigi vízszintes elrendezést függőleges (Paid, Free, Top Grossing) váltotta fel legalábbis iPad készüléken. Alul a vezérlőikonoknál megjelent külön középen a Genius is, melyekkel programajánlókat tekinthetünk meg. A rendszer az eddig letöltött alkalmazásaink alapján keresi az appokat és végzi a felajánlást. Az első “Featured” menüpontban is kaptunk érdekességeket, itt a rendkívül dizájnos Cover Flow nézet köszön majd vissza az Apple által kiemelt appoknál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. strucc007 - 2012.09.02. 12:56

    Nem tetszik, baromság. Csak az adatforgalmat fogja növelni… és iPhone-n még hülyén is néz ki… :(((

  2. Csokis - 2012.09.02. 19:09

    iPhone-ra nagyon gáz ….

  3. Rudolf - 2012.09.02. 20:39

    Omg… nemlenne rossz de az árnyékolása a “dobozoknak” annyira erős hogy rondától szebbet nemtudok mondani…

Szólj hozzá Te is!