Perrel fenyeget a Samsung, ha 4G/LTE támogatást kap az új iPhone

KeleMan 2012.09.02. 17:26 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 1 331

Bár a nagy csatát az Apple megnyerte, ez közel sem jelenti azt, hogy a háború véget ért volna. A Korea Times ugyanis beszámolt arról, hogy a Samsung nem érzi magát vesztesnek, sőt egészen drasztikus lépésre is elszánta magát. A lap úgy értesült, hogy a Samsung fejesei alig várják, hogy megjelenjen az új iPhone készülék.

Ugyanis ha abban az Apple bárminemű 4G/LTE szabványt beleépít, akkor a dél-koreai nagyvállalat azonnal és kíméletlenül perelni fog és követelik majd a betiltását a készüléknek. A Samsung képviselői hozzátették, hogy nem lesz semmiféle licencmegállapodás, a Samsung csak azzal fog megelégedni, ha az új iPhone készüléket betiltják.

A Reuters adatai szerint bár a Samsung igen nagy százalékkal bír az LTE szabványok birtoklásában, de itt nem arról van szó, hogy lemásoljuk egymás ikonját. Itt iparági szabványokról van szó, melyeket a mobiloperátorok hatalmas beruházásokkal építettek ki a különböző országokban. Egyébként úgy tűnik, hogy csupán a szájuk nagy, mivel az LTE szabványt legfőképp a Qualcomm birtokolja, akiknek a céljuk viszont, hogy minél több 4G/LTE képes chipet tudjanak eladni.

A kérdés persze csupán annyi, hogy vajon a Samsung miért most határozta el magát erre a lépésre? Hiszen a közel fél éve megjelent harmadik generációs új iPad készülékben is benne van már a 4G/LTE szabvány, melyet főleg az USA-ban és Kanadában használhatnak a vásárlók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Rolowics - 2012.09.02. 17:41

    Pff ennek megint semmi értelme! Ugyanis, nemrég arról szóltak a hírek, hogy a Samsung a pereskedés ellenére megszeretné tartani a kapcsolatot az Apple-el, mivel meglehetősen sok alkatrlszt ők gyártanak! De ha most tegyük fel, 4G/LTE szabvánnyal jön ki az új iPhone, és a Samsung betiltatja, akkor ő is ugyanúgy bukik, hiszen akkor nem fogják tudni eladni a telefonokat, így nem is gyártanák őket és tőlük sem vásárolna semmit sem az Apple…

  2. mp - 2012.09.03. 11:56

    Iparági szakemberek szerint -ez benne van a cikkben- a Samsung birtokolja a 4G/LTE szabványok 10-12 százalékát. Így gyakorlatilag megkerülhetetlen a technológia alkalmazásában. Nem lehet olyan 4G-s készüléket gyártani ami ne sértene legalább egy Samsung jogot ebben a tekintetben. A hálózati LTE az egy dolog, a készülékekben felhasznált megoldás más téma. Miért vártak eddig? Mert az új iPhone a legnagyobb csapás lenne a Applenak. A tablet csak hab a tortán.
    Az Apple pedig kiegyezés híján teljesen lemaradhat a jövő szempontjából igencsak fontos technológiáról.
    A cikkben itt fenn azért érdekes, hogy burkoltan elismeri, hogy eddig csúszka, forma stb-ről szólt a harc, ami ugyan 1milliárdba fáj a samunak, de azért mégis nevetséges, hogy ezeket le lehet védetni. Egyébként ez az újabb menet, illetve az, hogy az Apple már a Samsung legújabb termékeit is támadja, rávilágít arra, hogy ez az amerikai szabadalmi rendszer megérett a pusztulásra. Az Apple féle duma pedig igencsak maszlag, hogy ez nem a pénzről, hanem elvekről stb. Szól. De bizony kő keményen üzlet, a versenytárs teljes ellehetetlenítése a cél, ami az innováció, a fejlődés halála.

Szólj hozzá Te is!