Elérhetővé vált a nyílt forráskódú Gimp képszerkesztő Mac gépekre

KeleMan 2012.08.31. 17:32 Apple, Programok, Rövidhírek 0 db 2 733

A tegnapi nap során elérhetővé vált a nyílt forráskódú Gimp képszerkesztő alkalmazás natív Mac OS X-re készült változata. A szoftver teljesen ingyenesen tölthető le a fejlesztők honlapjáról. A Windows alapú rendszereken rendkívül népszerű alkalmazás segítségével a képeken rétegeket kezelhetünk, különböző kijelölésekkel operálhatunk, effekteket és egyéb ötletes szerkesztési lehetőségeket kapunk.

Bár a Photoshop kihívójaként nem nevezhetnénk, de a széleskörű beépített funkciók miatt mégis kitűnő lehetőség ezen alkalmazás a képek manipulálására és szerkesztésére. A program kezelőfelülete a kezdő felhasználók számára talán egy kicsit bonyolult lehet, de ha fektetünk bele egy kis energiát, hogy megismerjük a lehetőségeit, akkor nagyon hamar komoly sikereket fogunk tudni elérni a használatával.

Bár az alkalmazás natív OS X program, mégsem érhető el a Mac App Store áruházból. Így aki már OS X Mountain Lion operációs rendszert használ, a telepítéshez érdemes kikapcsolni a Gatekeeper szolgáltatást.

A program a készítők hivatalos oldaláról tölthető le: Gimp.org

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!