Átlag fölött növelte Mac eladásait karácsonyi időszakban az Apple

HusztiD 2022.01.18. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 81

A Canalys elemzőcsapata egy új kimutatással állt elő, melyben a világszintű PC-s eladásokat vizsgálták az előző év negyedik negyedévének adatai alapján. Mint kiderült, maga a piac csupán minimálisan növekedett, azonban almások képesek voltak jóval az átlag fölött teljesíteni.

A legtöbbet eladott gyártó a Lenovo volt, ami az előző év ugyanezen időszakához 6,5 százalékkal csökkentette eladásait, így 21,7 millió PC-t szállított le. A második helyen lévő HP 18,64 milliós számokat produkált, míg a Dell 17,19 milliós egységet passzolt el.

Ami számunkra érdekes, az az Apple, hiszen az előző vizsgált időszakhoz képest 7,16-ről 7,81 millióra növelte az eladásait, ami 9 százalékos pluszt jelent. Egyelőre úgy tűnik, hogy az új M1-es Mac-ek meghozták az eredményt, hiszen az utóbbi hónapokban folyamatosan emelte eladási statisztikáit a kaliforniai vállalat.

Ha a piaci átlagot nézzük, akkor az csak 0,8 százalékos növekedést mutat, amelyhez képest kimagasló az Apple 9 százalékos javulása. Ameddig a z Apple előző év ugyanezen időszakában 7,9 százalékos piaci megoszlást tudott magának, addig most 8,5 százalékra nőtt mindez.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!