Infografika – 2 éves lett a Flipboard

KeleMan 2012.08.29. 13:35 Apple, Programok 0 db 881

2 éves lett a kedvenc RSS olvasóm a Flipboard, mely persze jóval több annál, mintsem hogy simán összegyűjti a híreket. Ez egy remekül szerkesztett magazin is egyben, és a legjobb, hogy mi magunk szerkeszthetjük. A kezdetben iPad, majd iPhone eszközökre is elkészített alkalmazás most ünnepelte 2 éves születésnapját, melynek apropójából a készítők egy infografikát is kiadtak. A jó ötlet és a remek kivitelezés meghozta gyümölcsét, mára több, mint 20 millió felhasználójuk van, mely minden egyes másodpercben további 1 felhasználóval emelkedik.

A statisztikák tanúsága szerint havonta 3 millió lapozás történik, 1,5 millió felhasználó használja naponta az alkalmazást, ami havi átlagos 86 percnyi Flipboardozást jelent. A felhasználók 75%-a használja az alkalmazásba beépített közösségi funkciókat (Twitter, Facebook, stb.), mellyel havi 14,5 milliónyi interakciót valósítanak meg. A Flipboard továbbá büszke arra, hogy a legtöbb olvasójuk az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Kínából, Japánból és Ausztráliából használja az appot.

A Flipboard 57 alkalmazottal készül, 20 nyelven, 15 biciklivel, 3 piros kanapéval és 1 grillsütővel Palo Altoban, Kalifornia államban. Gratulálunk nekik!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!