Az Apple betiltotta az iPhone 5 moddingot

KeleMan 2012.08.29. 11:57 Apple, iPhone 5 hozzászólás 7 558

Pár napja jelent meg egy ügyes és egyben pénzéhes ötlet az interneten, mellyel az iPhone 4 és iPhone 4S kinézetét alakíthatjuk át a várva-várt újgenerációs iPhone készülékre. Persze még meg sem jelent az új iPhone, de a kiszivárgott képek alapján sejteni lehet, hogy az új készülék hátulja szálcsiszolt alumíniumból fog állni, míg a tetején és alján üveg töri meg a hátlapot.

A mod lényege tulajdonképpen az, hogy a lehető legkönnyebben és legegyszerűbben alakíthassuk át a jelenlegi készülékünket. A 30$-os áron megvásárolható hátlap állítólag ugyanazt a dizájnt és minőséget kínálta, mint amit a Foxconn gyáraiban előállítanak. Az új hátlapot, mely alumíniumból és üveghez hasonló akrilból készült, csak ki kell cserélni az eredetivel. Ehhez elegendő eltávolítani a dokk melletti két kis csavart, majd leszedni a régit és felhelyezni az új hátlapot.

Az Apple-nél azonban valami nagyon kiverhette a biztosítékot, mert jogi úton a projectet azonnal leállíttatták egy ügyvédi levél keretében, melyet az iPhone5Mod.com részére juttattak el.

A levélben a jogi képviselő felhívja az oldal üzemeltetőinek figyelmét arra, hogy az Apple betiltatta a jogsértő áru forgalmazását, amelyet haladéktalanul távolítsanak el az oldalról. Ez időközben már meg is történt, így az azóta már természetesen elérhetetlen az adott weboldal kínálatában.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy amennyiben egy ezüst színű matricát valaki téglalap alakban kivágna és azt kezdené el árusítani, ahhoz vajon mit szólna az Apple, hiszen itt önmagában ismét az alma logóval volt baj. Egy matricát viszont csak fel kellene ragasztani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. István - 2012.08.29. 13:22

  Az az érzésem, hogy nem csak az alma logóval volt ott a baj, és valóban így fog kinézni az új iPhone, és emiatt tiltotta be az Apple… Sajnos!

 2. Glenn Quagmire - 2012.08.29. 14:19

  Na akkor szinte biztos, hogy ez lesz az új design :)

 3. strucc007 - 2012.08.29. 20:02

  Ki az a barom, aki ilyet vesz?! Attól meg belülről uaz a telefon lesz, vagy a villogas a lényeg?!

 4. kistarcsa - 2012.09.03. 12:17

  Persze, hogy a villogás! Ez az egész iphone lényege. Ha már a hátlappal akar villogni akkor az iphone-osok egyből kinézik? Hát LOL!

Szólj hozzá Te is!