Próbálja menteni a menthetőt a Samsung

KeleMan 2012.08.29. 14:16 Apple, Egyéb 0 db 837

Múlt hét pénteken a kaliforniai bíróság 1,05 milliárd dollárra büntette a Samsungot, mivel az ítélet kimondta, hogy a Samsung egyes termékei Apple által alkotott szabadalmakat sértenek. A Reuters értesülései szerint emiatt a Samsung vasárnap egy rendkívüli értekezletet hívott össze, melyen több vezető is részt vett. A megbeszélés lényege az volt, hogy hogyan függetlenítsék és hogyan válasszák szét a per következményeit és az egyébként több milliárd dolláros értékű bevételt generáló beszállítói kapcsolatát a cégnek, melyet az Apple-el kötött.

Bár az Apple eddig is megpróbált függetlenedni a Samsungtól, mégis az iPhone alkatrészeinek 25%-át jelenleg is a dél-koreaiak biztosítják. Ezt pedig a Samsung egyáltalán nem szeretné elveszíteni, hiszen itt sokkal több pénzről van szó, mint amit a bírósági tárgyalás következményeként elveszítettek.

A tegnapi napon kitettünk a Facebook oldalunkra egy képet, melyre hozzászólásban többen is megjegyezték, hogy ha nem lenne Samsung, akkor nem lenne iPhone sem. Ez így van, bár egy kicsit azért sántít ez a fajta megközelítés, legalábbis jelenleg. Hiszen itt a Samsung célja az, hogy továbbra is gyümölcsöző kapcsolatot ápoljon az Apple képviselőivel, akik döntenek arról, hogy milyen alkatrészek kerülnek majd bele a következő generációs eszközökbe.

A Samsung alkatrészekért felelős részlegét pedig mindenképp kivonnák a per következményei alól, hiszen a Samsung nem kockáztatná annak elveszítését egy pereskedés miatt. A Samsung számára az Apple a legnagyobb megrendelő és ezért természetesen az Apple fizet is. Nem is keveset.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!